avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comună în proces de stabilire paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comună în proces de stabilire paternitate

Buna ziua!
Am și eu un băiețel de un an și jumătate și am intentat proces pt stabilirea paternității și pensie alimentară. Menționez că s-a făcut testul și s-a stabilit paternitatea, dar în sentința se spune că avem custodie comuna și drepturi egale. Eu nu am cerut așa ceva și nici pârâtul nu a cerut în întâmpinare. Este normal că judecătoarea sa se pronunțe pt ceva ce nu s-a cerut? Tatăl copilului nu m-am ajutat până acum și cred că este normal sa ceara el aceste drepturi dacă dorește, nu sa se acorde din oficiu. Mă poate lămuri cineva? Va mulțumesc frumos
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2017
Utilizator_cereopinie, utilizator
Cel mai recent răspuns: Utilizator_cereopinie , utilizator 23:25, 16 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamnă, aţi primit răspuns motivat de la d-na avocat Dana Fatol.Citiţi şi art. 437 Cod Civil privind filiaţia, iar art. 438 C.Civ. obligă instanţa să se pronunţe asupra autorităţii părinteşti.
Deci apelul cu motivaţia că s-a dat ce nu s-a cerut este inadmisibil.Dar puteţi face apel prin care contestaţi autoritatea părintească comună, Poate aveţi dovezi scrise în care îşi manifestă dezinteresul, aşa cum aţi scris mai sus şi dovedesc neglijenţa. Poate aveţi martori care pot declara că nu l-au văzut niciodată pe tata în apropierea copilului sau au auzit că v-a spus ceea ce v-a spus.Dar puteţi să-l înregistraţi la telefon: chemaţi-l la medic cu dvs. că e copilul bolnav şi înregistraţi-i răspunsul. La fel, sunaţi-l să vă ajute la cumpărături sau să stea cu copilul că aveţi o treabă urgentă. Aşa veţi avea dovezi pentru dezinteresul său şi lipsa de comunicare.
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2017
Martonze, utilizator
Mulțumesc frumos pt răspuns, dl martonze!
Revin cu doua întrebari. Tatăl copilului , după ce a citit sentința, nu este de acord sa plătească pensia alimentară din momentul in care eu am introdus acțiunea , ci din această lună cand s-a pronunțat sentința. Spune că va face apel pt acest lucru. Este posibil să obțină așa ceva?
Eu am cerut expres ca numele de familie al copilului sa rămână neschimbat ,adică al meu. Pt ca nu sunt de acord cu condițiile lui sa nu plătească retroactiv pensia alimentara, va cere și schimbarea numelui.
Va rog mult sa mă lămuriți in aceste două aspecte.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am văzut nici o sentinţă unde să se aplice de la data pronunţării, eventual la cei care în timpul procesului au contribuit serios la cheltuielile cu copilul. La fel, nu poate impune schimbarea numelui copilului.
Așa știam și eu. Iar el nu a contribuit la creșterea copilului deloc.
Ultima modificare: Joi, 16 Noiembrie 2017
Utilizator_cereopinie, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test adn si pensie de intretinere intr-un singur proces costingh costingh buna ziua. care sunt pasii care trebuie urmati in obtinerea de catre mama a unei pensii alimentare pentru un minor din afara casatoriei, nerecunoscut de tata. ... (vezi toată discuția)
Reinnoire pasaport copil minor fara acordul celuilalt parinte eagle_free eagle_free buna ziua, As dori si eu o lamurire. Un cuplu de cetateni romani este divortat in spania, iar copilului minor de 9 ani ii expira pasaportul peste cateva ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi dyzzyy dyzzyy Buna ziua! Cum ar trebui sa procedez pentru a-l decade pe tatal copilului din drepturi. Cazul meu; divortata de 1 an de zile, prin notariat, pensie alimentara ... (vezi toată discuția)