De curand mi-am deschis un pfa cod caen 7311 si am urmatoarea intrebare.
Daca veniturile mele in 2018 vor fi undeva la 3000 lei sau mai putin, pe langa impozitul de 10% mai trebuie sa platesc ceva?
Mentionez ca nu sunt angajat si ca nu am fost nici anul precedent si din articolele de pe internet nu am inteles clar daca asta inseamna ca trebuie sa platesc si CASS sau nu.
george-neagu
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Pentru un astfel de nivel al venitului estimat pentru 2o18 nu sunteti obligat la plata cass si cas dar daca veti dori sa obtineti caitatea de asigurat la ambele sau macar la una, atunci puteti sa bifati in declaratia unica si sa platiti prin optiune.
Mergeti la finante cand va fi sa depuneti declaratia unica si va vor da si ei sfaturi pentru completare macar acum in primul an ca sa fiti sigur ca o completati corect si apoi de la anul puteti s-o depuneti electronic.
Declaratie unica
dia07
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu declaratia unica pfa . Daca am estimat veniturile pe anul 2018 sub plafon trebuie sa calculez si sa platesc cas si cass ? ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.