avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributii PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributii PFA

De curand mi-am deschis un pfa cod caen 7311 si am urmatoarea intrebare.

Daca veniturile mele in 2018 vor fi undeva la 3000 lei sau mai putin, pe langa impozitul de 10% mai trebuie sa platesc ceva?

Mentionez ca nu sunt angajat si ca nu am fost nici anul precedent si din articolele de pe internet nu am inteles clar daca asta inseamna ca trebuie sa platesc si CASS sau nu.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:31, 6 Iunie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru un astfel de nivel al venitului estimat pentru 2o18 nu sunteti obligat la plata cass si cas dar daca veti dori sa obtineti caitatea de asigurat la ambele sau macar la una, atunci puteti sa bifati in declaratia unica si sa platiti prin optiune.
Mergeti la finante cand va fi sa depuneti declaratia unica si va vor da si ei sfaturi pentru completare macar acum in primul an ca sa fiti sigur ca o completati corect si apoi de la anul puteti s-o depuneti electronic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie unica dia07 dia07 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu declaratia unica pfa . Daca am estimat veniturile pe anul 2018 sub plafon trebuie sa calculez si sa platesc cas si cass ? ... (vezi toată discuția)
Întâmpin câteva dificultăți legate de completarea declarației unice pentru pfa cu venit 0, vă rog să mă ajutați Bogdan52 Bogdan52 Buna ziua, Intampin cateva dificultati legate de completarea formularului pentru declaratia unica. Sunt PFA individual cu impozitare in timp real, insa anul ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica 2019 razviko razviko Buna ziua as dori cateva informatii despre declaratia unica pentru 2019. In cazul unui PFA care a fost infiintat in 2018 (una a 4-a mai exact) s-a depus ... (vezi toată discuția)