avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara cand parintele are un SRL
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara cand parintele are un SRL

As vrea sa stiu cum se stabileste pensia alimentara daca parintele este administratorul unui srl. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:08, 8 Iunie 2018
Se verifica veniturile obtinute in aceasta calitate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensia de intretinere se da in natura.Asa spune legea.Daca parintii nu se inteleg se da pensia in bani pana la , atentie, pana la 25% din veniturile nete,Adica se poate da si 20% si 18% si 10%, nu fix 25% adica salariul bani in mana.
Pensia de intretinere nu se da din SRL, profitul din societate poate fi reinvestit sau poate sa nu scoata banii, deci nu este nimic fix si constant.Deci din ce profit are SRL ul nu se da pensie de intretinere, caci pensia nu se poate da decat pe ceva stabil, constant.Anul asta poate sa aiba profit 10.000 ron la anul minus 4000 ron, asta inseamna ca minorul nu mai mananca in anul când e pe minus?
Deci pensia va fi de pana in 25% din salariul net, daca nu are salariu va plati oricum in natura 25% din salariu minim pe ecoponime adica 25% din 1200 rone in jur de 280-290 ron.
Va multumesc!!
Tatal ce calitate are in SRL? Caci in titlul mesajului spuneti ca parintele are un SRL, pe cand in continut afirmati ca are calitate de administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce venituri sunt considerate permanente și se iau în calcul la stabilirea pensiei de întreținere? ady70 ady70 Trebuie sa platesc pensie alimentara in cuantum de 25% din venit net cu caracter permanent. Ce venituri nu ar trebui luate in considerare ? Mentionez ca lucrez ... (vezi toată discuția)
Pensie întreținere. ovidiudtru ovidiudtru Potrivit Codului civil, \"pensia de întreținere se poate stabili sub forma unei sume fixe și într-o cotă procentuală din venitul lunar net din salariu. ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara conico conico buna ziua! as dori sa stiu care este procentul de pensie alimentara pentru un copil dintr-o casatorie anterioara a iubitului meu! el a divortat prin 2004, ... (vezi toată discuția)