avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... refuz despagubire daune RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

refuz despagubire daune RCA

Buna ziua,
Tatal meu zilele trecute (vineri) a avut in accident in care el era vinovat.Ia propus sa se inteleaga amiabil fara politie, dar acesta a refuzat si a plecat la politie.
Fiind vinovat a ramas fara permis 60 de zile si 360ron amenda.Cel lovit fiind cu gura mare pe la sectie si destul de cunoscut de politisti l-au facut pe tatal meu sa se enerveze si sa refuze sa ii dea RCA-ul sa il despagubeasca.Lovitul a inceput sa il ameninte pe tatal meu cu judecata.Ajuns in weekendul acesta acasa, am aflat cele intamplate si l-am sfatuit sa ii dea RCA-ul pt ca nu avem chef de judecata si alte complicatii.L-am pus sa il sune pe lovit si sa ii spuna ca ii da RCA-ul dar aceasta refuza si ameninta cu judecata si ca vrea si despagubiri morale pe langa cele materiale, ca a chemat un expert tehnic si ca o sa platim de o sa ne indoaie(lucru care ma sperie).Am vb cu un politist de la rutiera si m-a sfatuit sa ma duc la asiguratorul tatalui meu (BCR), sa dea o declaratie pe propria raspundere in care este de accepta sa dea RCA-ul "lovitului".Dar lovitul refuza RCA-ul.
In cazul de fata cum merg lucrurile?Asiguratorul se obliga se plateasca reparatiile lovitului in cazul in care ajung la tribunal cu el sau vine sa isi ia o copie dupa rca?In cazul in care ma da in judecata, plateste asiguratorul pagubele sau tatal meu?daca lovitul castiga procesul, trebuie sa suportam noi si pagubele si chetuielile de judecata?Va rog sa imi spuneti cum trebuie procedat pentru a cadea la "pace" cu lovitul si cu costuri cat mai mici.va multumesc anticipat.

Dimineata asta o sa trec pe la asigurator cu tatal meu sa facem declaratia ca accepta sa dea rca-ul.sper ca procedez corect.
Cel mai recent răspuns: asgard , utilizator 00:37, 3 Noiembrie 2009
In mod normal ar trebui sa o primeasca. faceti asa: trimiteti prin posta cu confirmare de primire o scrisoare prin care sa aratati ca, va rugati de el sa ii dati rca.
La proces in acest caz nu are ce sa va faca, AVAND DOVADA INCERCARII DE A LUA LEGATURA CU EL ,desi parerea mea este ca vrea sa va intimideze.
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2009
ContSters87904, utilizator
Mergeti la asiguratorul RCA si avizati dauna, pe baza p.v. de la Politie.Este datoria asiguratului sa faca acest lucru.Datele privind asigurarea exista trecute in p.v. asa ca in caz de proces, chemati in garantie asiguratorul.

Norme privind asigurarea RCA:

Obligatiile asiguratului
Art. 33. - (1) Asiguratul este obligat sa instiinteze, in cel mai scurt timp,
asiguratorul RCA cu privire la producerea evenimentului si sa precizeze
imprejurarile cu privire la acest eveniment, iar pe parcursul investigatiilor
referitoare la acest eveniment sa procedeze in conformitate cu instructiunile
primite de la asigurator.

(2) Asiguratul este obligat sa instiinteze, in cel mai scurt timp, asiguratorul
RCA, in scris, cu privire la faptul ca:
a) partea prejudiciata a solicitat despagubirea de la acesta;
b) procedurile penale sau administrative au fost indreptate impotriva lui in
legatura cu evenimentul produs si sa informeze asiguratorul RCA imediat cu
privire la demersul acestor proceduri, precum si la rezultatul acestora;
c) partea prejudiciata si-a exercitat dreptul de a fi despagubita prin
inaintarea unei cereri catre o instanta judecatoreasca sau catre o alta
autoritate, in situatia in care asiguratul afla despre acest lucru;

Predarea copiei RCA este utila pagubitului pentru a solicita direct daune asiguratorului.
Prin posta nu e necesar sa trimiteti rugaminti, ci anuntati-l ca dauna a fost avizata la asiguratorul RCA , fiind deschis dosarul nr. .., in baza politei RCA nr....:magic:
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2009
nucu$, utilizator
problema este ca am decat numarul de telefon, nu si adresa pentru a ii putea trimite o scrisoare.sa ma duc la evidenta populatiei sa intreb de el?
am venit de la bcr asigurari si le am prezentata problema, iar ei mi au spus ca nu am ce sa fac si sa astept sa ma dea in judecata.Cand i am spus ca vrem sa facem declaratia respectiva nici nu a vrut sa auda, ca pentru ei declaratia respectiva nu reprezinta nimic.va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in acest caz.
Cat despre avizare dauna de catre asigurator nici nu s-a pus problema.
Mi a spus ca la judecata se vor prezenta si ei(BCR) si atunci or sa plateasca.
Dar acestea sunt doar vorbe si nu am incredere in promisiuni.

Alte discuții în legătură

Deschidere dosar dauna bdclaudiu84 bdclaudiu84 Am avut un mic accident in Ianuarie 2013 si din vina mea am fost lovit de un alt autoturism. La acea data am facut o intelegere amiabila cu persoana ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca elena_mdv elena_mdv Buna seara, As dori sa imi spuneti va rog daca in cazul unui accident rutier, fara victime, persoana pagubita poate sa refuze polita rca si sa actioneze ... (vezi toată discuția)
Intrebare rca sisq77 sisq77 Buna ziua, Am facut un accident auto din vina mea. Politia a venit la fata locului, a intocmit un proces verbal, nu e vorba de amiabila. Intrebarea ar fi, ... (vezi toată discuția)