avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CASS la studenții români ce studiază în ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CASS la studenții români ce studiază în străinătate (U.E.)

Buna ziua, o intrebare: cetățenii români cu vârsta de până la 26 de ani, care sunt studenți în străinătate (în U.E.) și nu au o asigurare medicală în țara respectivă, trebuie să plătească CASS (cei 190 lei/lună) sau sunt automat asigurați, ca și studenți români ce studiază în România ? Mulțumesc,
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2018
MihaiD1, utilizator

Alte discuții în legătură

Card european de sanatate pentru student care studiaza in marea britanie mrnvladu mrnvladu Fiul meu este din toamna aceasta student in Marea Britanie. Casa de Asigurari de sanatate a refuzat sa ii elibereze cardul european de sanatate motivand ca ... (vezi toată discuția)
Contributie cass pentru un an din urma Georgiana0508 Georgiana0508 Buna ziua! Am si eu o mica nelamurire si va rog, daca se poate sa ma ajutati: Sunt studenta si pentru a ma inscrie la medicul de familie mi s-a solicitat ... (vezi toată discuția)
Cum procedam ca, pe perioada cat am locuit in strainatate, sa nu platim asigurarea medicala (cass) si in romania? AGrigoriu AGrigoriu Am dori sa stim cum sa procedem cu asigurarea medicala astfel incat dupa ce locuim in strainatate, atunci cand ne reintoarcem in Romania sa nu platim ... (vezi toată discuția)