avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... De ceva timp sunt victima hărțuirii online, în ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

De ceva timp sunt victima hărțuirii online, în special a calomniilor și împrăștierii de informații false cu scopul de a mă denigra. Pot acționa în judecată autorii, sau să le fac plângere la poliție, având cunoștință despre identitatea lor?

Buna ziua!
De ceva timp sunt victima hărțuirii online, in special a calomniilor si imprăștierii de informații false cu scopul de a ma denigra.
Intrebare: pot actiona in judecata, sau face plângere la politie autorilor, având cunoștință despre identitatea lor, dovezi clar constând in printuri ale postarilor pe facebook si mesajelor private? As dori să stiu pașii ce-i am de urmat și unde se incadreaza legal aceste fapte!
Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Vane42 , utilizator 15:05, 7 Iunie 2018
Poate fi vorba despre hărțuire, dacă mesajele, prin conținuul și frecvența lor vă provoacă disconfort și temere. Împrăștierea de informații false în scop denigrator consider că ar putea face obiectul unei acțiuni civile, în lipsa șansei unei rezolvări amiabile. Puteți solicita daune morale, desigur, făcând dovada faptelor.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Mulțumesc mult, asta intenționez să fac!
Postarile sunt publice, și imi afectează grav imaginea, cât și sănatatea, stresul provocat e considerabil. Va mulțumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatie de denigrare bustedonline bustedonline Buna seara . Astazi am fost chemat la politie pentru a da explicatii asupra unor postari facute pe facebook cu privire la o persoana cunoscuta mie . ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau hartuire adrianadelia adrianadelia Buna seara. Iubitul meu a stat cu o femeie timp de cativa ani, aceasta l-a ajutat cu bani. Precizez ca el este detinut. relatia dintre ei s-a stricat acum 1 ... (vezi toată discuția)
Hartuire minor dragalinamihaela dragalinamihaela Am o fata de 17 ani care e agresata pe facebook cu tot felul de mesaje urate si comentarii la fotografii foarte injositoare si nu stiu cum sa intervin.Eu sunt ... (vezi toată discuția)