Buna ziua! La primul termen s-a suspendat cauza pentru lipsa partii, iar termenul pentru verificarea masurii supsendarii este in luna noiembrie. Ce pot face pentru a se judeca in continuare? Va multumesc!
Am sa presupun ca este vorba despre un proces civil, avand in vedere ca nu faceti nici o mentiune..
Daca suspendarea este in baza art 411 CPC, faceti cerere de repunere pe rol. Se timbreaza cu 50% din taxa deja platita.
Altminteri la termenul din Noiembrie s-ar putea decide perimarea cererii.
Ideal ar fi sa va prezentati totusi, asistat sau reprezentat la termenele de judecata.
In cererea de repunere pe rol trebuie obligatoriu specificat motivul neprezentarii? Am inteles ca daca suspendarea judecarii cauzei se dispune pt lipsa partii nu ar mai fi necesara motivarea lipsei. Cum ar trebui procedat pana la urma?
Nu-i necesar motivul de neprezentare, doar cereti repunerea pe rol si stabilirea unui alt termen de judecata. Cererea o puteti face oricand pana la implinirea termenului de perimare de 6 luni de la suspendare.
Este necesara motivarea (doar motive temeinic justificate si dovedite ca atare) daca solicitati repunerea in termen. In 15 zile.
Recurs
adinutza.2008
Am facut recurs dar nici o parte nu s-a prezentat la primul termen prin urmare s-a suspendat judecata. Ce este de facut daca imi doresc in continuare sa ma ... (vezi toată discuția)