avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara pentru absente nemotivate.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara pentru absente nemotivate.

Buna ziua,

Am primit o convocare in vederea desfasurarii cercetarii disciplinare pentru ca mi-am bagat demisia si nu am dorit sa stau in preaviz.

Vroiam sa va intreb daca se trece in revisal acest lucru si daca imi cauzeaza la noul loc de munca.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 7 Iunie 2018
Pe durata absentelor nemotivate ,c.i.m. poate fi suspendat ... situatie care poate aparea in REVISAL.

De asemenea, sanctiunile disciplinare prevazute la art.248 alin.1 lit.b-e C.mun. vor figura in revisal , sub forma modificarii functiei , salariariului sau a incetarii c.i.m. in cazul desfacerii disciplinara a contractului individual de munca.

HG 905/2017
art.3
.....
(2) Angajatorii prevăzuți la art. 1 completează registrul în ordinea angajării persoanelor, cu următoarele date, fără a avea caracter limitativ:
......
o) perioada, cauzele de suspendare și data încetării suspendării contractului individual de muncă, cu excepția cazurilor de suspendare în baza certificatelor medicale;
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absente comancorinaadelina comancorinaadelina Buna seara , Am un salariat cu CIM pe perioada de 3 luni; (contractul inceteaza de drept in februarie 2016) de 2 zile absenteaza nemotivat, noi nereusind sa ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim MariaRamona MariaRamona Daca o persoana absenteaza mai mult de 3 zile consecutive, pot sa dispun desfacerea contractului de munca fara realizarea unei cercetari disciplinare? (vezi toată discuția)
Cind transmit in revisal incetarea unui cim pt.absente nemotivate? carmenbn carmenbn Un salariat lipseste nemotivat din 21.05.L-am convocat pt.cercetare disciplinara(prin posta) pe 13.06.Nu a venit,deci pot sa-i desfac contractul de munca ... (vezi toată discuția)