avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... trotuarul din jurul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

trotuarul din jurul blocului

cine este proprietar al trotuarului de protectie care leaga blocul de locuinte de zona verde din jurul blocului, iar apoi de drum ? Care este latimea acestuia ?
Cel mai recent răspuns: oiganeu , utilizator 08:15, 21 Martie 2023
Rebordul de garda este legal prevazut de 0,80 -1,oo m,dupa care terenul apartine domeniului public
In cazul blocurilor vechi, in aproape toate cazurile, proprietar al suprafetelor mentionate este Consiliul local al localitatii, pentru care noi proprietarii achitam impozit, functie de zona in care este situata cladirea.
Totusi, trotuarul din jurul blocului (latime ~ 0.8 m), desi apartine CL, cum am scris mai sus, este dat in folosinta proprietarilor. Atentie: folosinta si nimic altceva.
Daca discutam de noile blocuri, trebuie sa va informati - prin citirea cu atentie a actului de proprietate; sunt situatii diferite, adica pot fi in proprietate personala sau in cota-parte indiviza de proprietate.
multumesc!!!
care este temeiul legislativ? daca stiti cumva, multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul terenului din jurul blocului oret20 oret20 In calitate de membru al comitetului executiv al asociatiei de proprietari, doresc sa aflu urmatoarele: 1. Terenul pe care se afla constructia unui bloc de ... (vezi toată discuția)
Trotuarul de langa bloc apartine blocului ? Pilu Pilu Buna seara. M-am contrazis cu cineva si as dori ceva pareri. Chiar langa blocul in care locuiesc eu este un trotuar de-a lungul blocului, lat de 1,7 m. Langa ... (vezi toată discuția)
Curatenie trotuare blocuri/primarie LauraEP LauraEP Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa aflu de fapt in responsabilitatea cui intra sa curete trotuarele de gunoaie, fecale uscate etc: administratia blocului in ... (vezi toată discuția)