Buna ziua. In anul 2008 am luat un credit de la BCR .Din cauza unor probleme personale și de salarizare nu am mai putut sa plătesc rata. Am fost executat silit în 2013. Intrebarea este. Este legal ca executorul judecătoresc sa imi calculeze pentru executare, suma creditului restant + dobânzi+ penalizări? Sau trebuia doar creditul ramas + cheltuieli de judecată. Va multumesc.
Buna ziua,
Cel mai bine va adresati unui avocat, luati toate actele, contractul de credit , notificarea declansari scadentei anticipate (e foarte importanta, daca nu o aveti cereti-o bancii) , dosarul de executare silita de la executor. Sunt multe chichite in contract si chiar daca nu mai puteti face contestatie la titlu de executare ( e diferita de contestatia la executare) puteti deschide proces pe clauze abuzive. BCR chiar are o groaza de clauze abuzive si s-ar putea chiar, in urma acestui proces sa vi se stearga datoria dar sa primiti si inapoi niste bani. Stiu din BCR ca cel putin pentru contractele incheiate pana-n 2010 sunt clauze abuzive introduse referitoare la dobazi , penalitati si comisioane . Va trebuie un avocat bun si sigur castigati. Succes!