avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Credit bancar dat la recuperatori de creante....
Discuție deschisă în Executare silită

Credit bancar dat la recuperatori de creante....

Buna ziua ,in anul 2007 am luat un credit de nevoi personale de la o banca in val.3100euro,am platit rate pana in anul 2013 apoi din motive grave financiare nu am mai platit .In prezent lucrez la o alta societate (nu aceea din perioada la care s - a intocmit creditul),acum cateva zile s - a primit un plic pe adresa societatii de la un biriou de executor prin care este somata sa-mi faca poprire pe salariu de 1/3 (in plic se afla o infiintare poprire si o incheiere de incuviintare a executarii silite facute de o societate de recuperari cu sediul in Amsterdam prezentata de un birou de avocatura din Bucuresti)in documente sunt mentionate sume care reprezinta creditul restant 1900 si 991 euro reprezentand dobanzi si comisioane la care se adauga dobanzi si comisioane aferente debitului potrivit titlului executoriu ,pana la data achitarii efective+2015lei reprezentand cheltuieli de executare silita, reprezentand creanta creditoarei din Amsterdam.Rugamintea mea este sa-mi dati un sfat referitor la asta pentru ca mi s-a sugerat sa fac contestatie la executare .As avea sanse sa rezolv ceva, sa-mi dimunueze din sumele inscrise in acel ordin de executare? Multumesc
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:40, 5 Noiembrie 2015
Doamnă, nimeni nu poate să vă sfătuiescă să faceți contestație decât dacă studiază actele de executare și găsește argumente pertinente.
Singurul motiv pentru care ați putea face și pentru care ați avea și interes real ar fi pentru eliminarea clauzelor abuzive, cum ar fi comisionul de risc, sau alte comisioane, sau o eventuală clauză privind modul de calcul al dobânzii.
Restul, cele de anulare a actelor de executare, de exemplu, sunt motive ce doar ar amâna executarea și nu v-ar ajuta efectiv, dobânzile și penalitățile ar curge în continuare.

Dacă aveți clauze abuzive în contract, faceți contestație. Dacă nu, nu faceți, pierdeți degeaba banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze abuzive sau contestare executare silita? seby14 seby14 Clauze abuzive sau Contestare executare silita? Va scriu si eu in urmatoarea speta. In anul 2012 mi s-a intocmit dosar de executare silita de catre un ... (vezi toată discuția)
Pot depune actiune in constatare clauze abuzive? Chestiuta Chestiuta Am depus o contestatie la executare pe care am pierdut-o, insa nu am invocat clauzele abuzive. Executarea silita s-a incheiat prin poprirea integrala a ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare pufypufy pufypufy credit in 2007 in timpul casatoriei,rate platite pana in 2011 prin virament bancar card de salariu,in perioada 2011-2012 a intervenit divortul,in 2015 sunt ... (vezi toată discuția)