avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este necesara cerere de constructie pentru renovare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este necesara cerere de constructie pentru renovare apartament?

Buna ziua,

Renovez un apartament care implica inlocuire instalatie electrica (cu refacere trasee unde este nevoie, sapare canal in beton), inlocuire faianta, parchet, schimbare usi, refacere tamplarie si gletuire/varuire pereti.

Mentionez ca nu modific/daram niciun perete. Singura problema este ca sunt lucrari care fac mult zgomot.

Administratorul blocului mi-a solicitat sa completez o cerere de constructie, pentru ca in lipsa ei pot fi amendat daca cineva face plangere la politie. Exista asa ceva?

De asemenea, precizez ca lucrarile se fac cu respectarea orelor de odihna afisate de administratie.

Care este temeiul legal in care as putea fi amendat?

Eu nu sunt prezent permanent la apartament pentru a superviza lucrarile. Care pot fi consecintele daca se face plangere de zgomot in orele de liniste si cum se probeaza vinovatia?

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:12, 6 Iunie 2018
Daca nu interveniti asupra peretilor si asupra structurii de rezistenta imobil,nu este necesara autorizatie de constructie
Dispozitiile in vigoare nu prevad formalitatile invocate de administrator in sarcina dv
Pentru a preintampina situatii neplacute este de preferat sa informati asociatia de proprietari si vecinii dv ca in perioada X urmeaza sa executati interventii care implica si zgomot
Desfasurati demersuri ca reparatiile sa fie executate cu respectarea programului de liniste
Probarea executarii de interventii care genereaza neajunsuri,zgomot se pot proba usor inclusiv cu inregistrari cu telefonul mobil sau prin verificari tehnice realizate de autoritatile in domeniu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii in apartament dupa schimbarea unei tevi colectoare lucian1956 lucian1956 Buna ziua, Pe scara unui bloc trebuie schimbata coloana colectoare de la wc. Intrebare: Pentru faptul ca trebuie spart peretele in baia fiecarui apartament ... (vezi toată discuția)
Ajutor in cazul unui control de la politia pentru disciplina in constructii capraruioan capraruioan Imi pare rau dar nu am putut gasi un titlu potrivit Problema este ca mi-a fost facuta o reclamatie la inspectoratul de stat in constructii in urma unei ... (vezi toată discuția)
Renovare apartament bacueti29 bacueti29 Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. Am cumparat de curand un apartament. Apartamentul este zugravit in huma, trebuie schimbata instalatia electrica, gresia ... (vezi toată discuția)