avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Certificat inregistrare TVA intracomunitar - Uber Eats
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Certificat inregistrare TVA intracomunitar - Uber Eats

Salutare. Ma intereseaza noul serviciu denumit "Uber Eats" prin care se livreaza mancare, deoarece se pot inscrie sa faca asta si cei cu biciclete simple, electrice, scutere si asa mai departe. Personal am deja o bicicleta destul de buna, dar urmeaza sa achizitionez luna aceasta si o bicicleta electrica. Mi-am creat contul de Uber, mi se cer doar 3 lucruri : poza de profil, buletinul si "Certificat inregistrare TVA intracomunitar". Am rezolvat repede cu primele 2, bineinteles, dar desi m-am interesat deja vreo 2 ore in ceea ce priveste acest "Certificat inregistrare TVA intracomunitar" inca nu am inteles daca pot obtine sau nu acest certificat in calitate simpla persoana fizica sau trebuie neaparat sa am calitatea de PFA pentru a putea intra in posesia acestuia. De asemenea, cum se poate obtine acesta, completand niste formulare ce se depun la ANAF, mai este nevoie si de alte acte ? Ma poate lamuri cineva in acest sens ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Emanuel89 , utilizator 14:08, 21 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intai trebuie sa va inregistrati ca persoana care desfasoara activitate comerciala. Aceasta o puteti face la Oficiul Registrului Comertului de pe langa tribunalul judetului unde aveti domiciliul sau unde vreti sa aveti sediu ca: societate comerciala, persoana fizica autorizata sau intreprindere individuala ori la unitatea ANAF de care apartineti cu domiciliul ca persoana fizica independenta.

Dupa ce obtineti codul fiscal, va puteti inregistra ca platitor de TVA intracomunitar.
Domnul Iulian, spuneti-mi unde trebuie sa ma inscriu dupa ce obtin codul fiscal ?

Iulian Manea a scris:

Intai trebuie sa va inregistrati ca persoana care desfasoara activitate comerciala. Aceasta o puteti face la Oficiul Registrului Comertului de pe langa tribunalul judetului unde aveti domiciliul sau unde vreti sa aveti sediu ca: societate comerciala, persoana fizica autorizata sau intreprindere individuala ori la unitatea ANAF de care apartineti cu domiciliul ca persoana fizica independenta.

Dupa ce obtineti codul fiscal, va puteti inregistra ca platitor de TVA intracomunitar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce presupune tva-ul intracomunitar si ce legatura are cu uber yulians yulians Buna ziua, Ma intereseaza ideea de UBER si sunt nelamurit cu anumite aspecte. Am fost la centrul lor in Bucuresti unde mi s-a spus ca am nevoie sa completez ... (vezi toată discuția)
Livreaza mancare de la restaurant cu propria masina este legal? magyk111 magyk111 Zilele trecute am intrebat un reprezentant DSV daca pot livra mancare cu propria masina .Eu sunt patronul unui restaurant si vreau sa livrez mancare gatita ... (vezi toată discuția)
La cumparare/import din anglia, cum se plateste tva? nicubacila nicubacila Doresc sa cumpar ca persoana fizica o presa de produs peleti ptr sobe. Firma ma intreaba daca sa adauge TVA la pretul pe care urmeaza sa-l achit, sau nu? Cum ... (vezi toată discuția)