In cazul in care un proprietar cu datorii foarte mari la asociatia de locatari ( ~21.400 lei), atat la debitul curent(~16.500lei) cat si la penalitati (~4.900lei), si doreste sa achite integral debitul, care ar fi conditiile legale de anulare a penalitatilor?
Ce-i aia "stergerea penalitatilor"?
Omul dvs. nu a achitat intretinerea, iar as. prop. i-a calculat penalizari/penalitati legale. Ce s-ar putea invoca in acest caz?
Faza este ca as. prop. trebuia de multa vreme sa-l actioneze in instanta si, doar aceasta ar fi fost in masura sa hotarasaca anularea penalitatilor sau macar o parte dintre acestea, avand in vedere ca suma de baza (~21.400 lei) s-au acumulat pentru o perioada ce depaseste cu prisosita cei 3 ani...
Acum, probabil ca proprietarul instraineaza proprietarea si va fi nevoit sa achite in totalitate debitul.
Cum sa lasi un proprietar cu asemenea debit fara ca as. prop. sa i-a masuri de recuperare? Despre ce vorbim aici?
Va multumesc pentru raspuns, dar vreau sa fac unele precizari importante:
-asoc are hot. jud. puse in executare pentru o parte din suma si mai are un dosar in inaintare la judecata, deci masuri de recuperare exista.
Proprietarul doreste sa achite atat debitul si penalitatile din executarile anterioare aflate in derulare, precum si debitul din noul dosar (~7800 lei), dorind sa i se anuleze penalitatile aferente(~4800lei), astfel incat sa i se retraga ultimul dosar si sa o ia de la zero.
Cu respect!
Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este obligatoriu sa precizati natura penalitatilor cine a aplicat penalitatile
Penalitatile pot fi aplicate de catre furnizorul de utilitati in temeiul disp contract furnizare utilitati si de catre asociatia de proprietari in temeiul disp art 49 L nr 230/2007
Penalitatile aplicate de furnizor nu pot fi anulate
La randul sau asociatia de proprietari nu are interes sa anuleze penalitatile legal aplicate
Pai daca veniti cu informatii "in rate", nimeni nu o sa va poata raspunde cat de cat corect.
Asadar, omu' dvs doreste, are o dorinta, insa si-a exprimat cam tarziu aceasta optiune.
Chiar este treaba lui cum o sa-si rezolve problemele. Pe de alta parte, cum spuneti, daca as. prop. are hotarari judecatoresti irevocabile, nu cred ca o sa mai scada ceva din debit - asa cum de altfel arata si @ynocentta, mai sus. Acest lucru se putea negocia inainte de trimiterea dosarului in instanta. Nu ne putem juca cu asemenea chestiuni.
Va doresc mult succes!
Penalitati
Banica Ionut
Am o situatie speciala in cazul socrilor mei aflati in conflict cu asociatia. In urma unei datorii de 6000 lei, este data in judecata iar dosarul intra in ... (vezi toată discuția)