avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme la cadastrul, întabularea și înscrierea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme la cadastrul, întabularea și înscrierea în cartea funciară a unui teren moștenit, obținut în urma unui act de partaj voluntar: ni se cere titlul de proprietate și nu putem să-l obținem de la verișoara noastră. Ce putem face în această situație?

Buna ziua, aș dori sa ma sfătuiți ce pot face in cazul in care in urma decesului bunicii paterne,suntem 3 mostenitori ( eu, fratele meu si o verișoara). Am dezbătut succesiunea, in baza certificatului de Moștenitor avem un Act de partaj voluntar, dar problemele abia acum încep. Eu cu fratele meu dorim sa vindem terenul extravilan dobândit in urma partajului ,ceea ce înseamnă ca trebuie facut cadastru si înscrierea la cartea funciară dar verișoara noastră refuza sa ne de-a Titlul de Proprietate sau copie legalizata ( care a rămas la ea) pentru a începe demersurile in acest sens. Întrebarea mea este ce pot face in aceasta situație având in vedere ca nu pot cere un duplicat al titlului de proprietate din moment ce acesta exista (bănuiesc ca avem dreptul toți 3 la acest act). Si inca ceva ce nu înțeleg , in actul de partaj exista un paragraf care spune ca: Noi părțile copartajante declaram ca ne garantam reciproc pentru evictiune si vicii ascunse in baza ART 683 Cod Civil ind 1. Va multumesc frumos, o zi frumoasa .
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: virgil1950 , utilizator 12:07, 10 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu primaria elibereaza titluri de proprietate i oficiu de cadastru la care este arondata unitatea administrativa ,si asta la propunerea comisei locale de fond funciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viciu ascuns vanzare teren PC15 PC15 Dupa o saptamana de la achizitionarea unei suprafete de teren, am angajat un cadastru autorizat pentru a delimita terenul conform schitei cadastrale existente, ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza in cazul in care un vanzatorul vinde masina ... profesor44 profesor44 Cum se procedeaza in cazul in care un vanzatorul vinde masina cu vicii ascunse? (vezi toată discuția)
Vânzare tern extravilan LucianNeatu LucianNeatu Sunt proprietar a doua titluri de proprietate împreuna cu moştenitorii persoanelor ce erau proprietari ca şi mine. Cum pot sa vând partea ce mi se cuvine ... (vezi toată discuția)