avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Reactivare firma infiintata in 2011, fara activitate ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Reactivare firma infiintata in 2011, fara activitate din 2012

Buna ziua.
Situatia, pe scurt, Impreuna cu un prieten, detinem o firma, infiintata in august 2011. Am avut activitate pe ea, pana in noiembrie 2011. A fost depus bilantul pe 2011, dupa care nu s-a mai depus nicio situatie, intrucat firma nu a mai avut activitate.
Acum, am dori sa reactivam firma la ANAF, si sa reluam activitatea.
In urma catorva telefoane date catre diversi contabili, ni s-a spus ca trebuie sa depunem situatiile din urma, apoi sa cerem reactivarea.
Aceasta varianta implica multe costuri si amenzi de platit (banuiesc).
Intrebarea mea este daca nu pot declara ca firma nu a avut activitate din ianuarie 2012? Ca sa nu mai depun situatiile financiare pe zero?

Sau care ar fi varianta cea mai ieftina pentru reactivarea firmei?
Cel mai recent răspuns: SedMaster , utilizator 12:05, 11 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pt reactivarea fiscala nu se solicita depunerea bilanturilor. In functie de motivul inactivarii fiscale se efectueaza:

(5) Contribuabilul/Plătitorul declarat inactiv conform alin. (1) lit. a), d) - g) se reactivează dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a) îşi îndeplineşte toate obligaţiile declarative prevăzute de lege;
b) nu înregistrează obligaţii fiscale restante.

Vdeti motivul inactivarii si depuneti declaratiile care nu au fost depuse. Sa le depuneti online.
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil
Buna ziua. Va multumesc pentru raspuns.
Aceste informatii sunt furnizate de catre ANAF? (Motivul inactivarii si ce declaratii trebuie depuse) ?
Pot merge personal la ei sa imi dea aceste raspunsuri?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, cum sa nu. Va vor spune exact ce anume trebuie sa faceti pt reactivare.
Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasii pentru reactivare firma violetaanna violetaanna As vrea sa stiu si eu ce demersuri trebuie sa fac pt.a reactiva o firma. Mentionez ca nu s-a stiut pana acum faptul ca firma este inactiva din 2010...motivul ... (vezi toată discuția)
Societate in inactivitate adonisvigalex adonisvigalex Daca o societate comerciala a fost declarata inactiva mai depune vreo declaratie lunara,trimestriala sau anuala? dar bilantul anual sau semestrial? Va ... (vezi toată discuția)
Reactivare contribuabil aflat in reorganizare CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna ziua. Care sunt obligatiile pe care trebuie sa le indeplinesc pentru a reactiva o societate declarata inactiva. Mentionez ca societatea se afla in ... (vezi toată discuția)