Pot fi sancționat cu o amenda de 1000-3000 lei doar pentru expresie jignitoare asupra unui elev având in vedere ca elevul nu a avut nimic in potriva cu acea expresie jignitoare in acea unitate de învățământ
Conducerea scolii trebuie sa declanseze o cercetare disciplinara si sa stabileasca eventuale sanctiuni in conformitate cu Regulamentul de ordine interioara al scolii.
O amenda de valoarea celei mentionate de dvs. nu poate fi cuprinsa in ROI al scolii.
Cine urmeaza sa va aplice amenda contraventionala ?
Potrivit Legii nr.1/2011, sancțiunile disciplinare care se pot aplica personalului în raport cu gravitatea abaterilor, sunt:
a) observație scrisă;
b) avertisment;
c) diminuarea salariului de bază, cumulat, când este cazul, cu indemnizația de conducere, de îndrumare și de control, cu până la 15%, pe o perioadă de 1-6 luni;
d) suspendarea, pe o perioadă de până la 3 ani, a dreptului de înscriere la un concurs pentru ocuparea unei funcții didactice superioare sau pentru obținerea gradelor didactice ori a unei funcții de conducere, de îndrumare și de control;
e) destituirea din funcția de conducere, de îndrumare și de control din învățământ;
f) desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.
Codul Muncii dispune la art.249 alin.1 ca, amenzile disciplinare sunt interzise.
Cadru didactic
ony172005
Am nevoie si eu un pic de ajutor, cum as putea sa dau si eu in judecata un director de scoala pentru nerespectarea metodologiei invatamantului? Tin sa mai ... (vezi toată discuția)