avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie CA ISJ invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie CA ISJ invatamant

Buna ziua.
Decizia Consiliului de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean care hotaraste " suspendarea pe o perioada de 5 ani, a dreptului de participare in comisiile de organizare si desfasurare a examenelor nationale" poate fi considerata o sanctiune disciplinara (care ulterior sa genereze alte consecinte, cum ar fi : scaderea calificativului anual, interzicerea dreptului de participare la concursurile pentru ocuparea unor functii de conducere etc.) sau nu este considerata o sanctiune ?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 27 Iunie 2019
prof1, utilizator
Cel mai recent răspuns: prof1 , utilizator 19:24, 27 Iunie 2019
Sancțiunile disciplinare care se pot aplica personalului didactic, personalulului didactic auxiliar, precum și cel de conducere, de îndrumare și de control din învățământul preuniversitar, în raport cu gravitatea abaterilor, sunt:
a) observație scrisă;
b) avertisment;
c) diminuarea salariului de bază, cumulat, când este cazul, cu indemnizația de conducere, de îndrumare și de control, cu până la 15%, pe o perioadă de 1-6 luni;
d) suspendarea, pe o perioadă de până la 3 ani, a dreptului de înscriere la un concurs pentru ocuparea unei funcții didactice superioare sau pentru obținerea gradelor didactice ori a unei funcții de conducere, de îndrumare și de control;
e) destituirea din funcția de conducere, de îndrumare și de control din învățământ;
f) desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.
_ extras din Legea 1/2011 -
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare pe perioada cercetarii disciplinare lucystoian lucystoian Un profesor titular la un liceu particular are o sesizare din partea unui elev ca a folosit un limbaj licentios in relatia profesor - elev. Profesorului in ... (vezi toată discuția)
Sancțiune Dany210 Dany210 Pot fi sancționat cu o amenda de 1000-3000 lei doar pentru expresie jignitoare asupra unui elev având in vedere ca elevul nu a avut nimic in potriva cu acea ... (vezi toată discuția)
Cadru didactic ony172005 ony172005 Am nevoie si eu un pic de ajutor, cum as putea sa dau si eu in judecata un director de scoala pentru nerespectarea metodologiei invatamantului? Tin sa mai ... (vezi toată discuția)