avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Certificat de nastere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Certificat de nastere

Buna ziua ma numesc Iulian .M , traiesc in Dublin IRL
Mi-am pierdut certificatu de nastere, cum pot obtine un alt sau un duplicat din Romania , avand in vedere ca cei de la ambasada romaniei in dublin mi-au comunicat ca singura solutie este sa fac o imputernicire pe un alt nume si acea persona se prezinta in romania si poate ridica certificatul de nastere. Alta solutie nu exista ???
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 20:19, 7 Iunie 2018
In mod normal certificatele de nastere se pot obtine prin ambasada, nu inteleg de ce v-au dat acest raspuns.
extras de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe:
Pentru obţinerea certificatelor de naştere, titularii se pot adresa ambasadei sau oficiului consular român cel mai apropiat.
Certificatele de naştere se eliberează numai la cererea titularilor lor.
Persoanele interesate trebuie să completeze cererea de obţinere a actului, la care se adaugă copia paşaportului românesc sau a unui alt act de identitate.
Ambasadele şi consulatele României transmit aceste cereri autorităţilor competente din România. Durata de procesare a acestor cereri este de aproximativ 3 luni.
Ambasadele şi consulatele României deţin formularele corespunzătoare cererilor de obţinere a acestor documente. Acestea sunt puse la dispoziţia persoanelor interesate gratuit, în vederea completării.
Persoanele care au nevoie de aceste acte într-un termen mai scurt, pot solicita eliberarea lor prin intermediul unui mandatar din România, care se va adresa direct autorităţilor române competente (Inspectoratul Naţional pentru Evidenţa Persoanei, în cazul actelor de stare civilă ). Mandatarul trebuie să fie în posesia unei procuri autentificate de ambasada sau consulatul României din ţara în care locuieşte solicitantul actului sau, dacă nu este autentificată de ambasadă, trebuie să fie autentificată de un notar local şi legalizată sau apostilata de autorităţile statului respectiv, conform legislaţiei acestui stat şi convenţiilor internaţionale aplicabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cretificate de nastere ilirjan24 ilirjan24 buna ziua.am si eu o intrebare...cum este posibil ca parinti unei majorene nu poate scoateva ,ultumesc un certificat de nastere de la primarie,nici macar cu ... (vezi toată discuția)
Pot obține buletin prin consulat dacă nu am niciun act de identitate valabil? GabLuta GabLuta Locuiesc in Irlanda si mi-am pierdut certificatul de naștere. De curând am aplicat pentru un certificat duplicat prin consulatul din Dublin, si-l voi avea la ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat de nastere costinmariaanca costinmariaanca Eu imppreuna cu fiica mea in varsta de 4ani Ne-am stabilit in italia Tatal ei mi-a luat fortat documentele fetei (certificat de nastere si pasaport) ... (vezi toată discuția)