avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Faliment sau intrerupere temporara a activitatii
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Faliment sau intrerupere temporara a activitatii


Buna ziua,

Am un srl din 2006 iar acum datorita situatiei financiare mai putin buna am iesit pe pirdere din luna iunie si am inceputa sa inregistram debite catre stat la imp forfetar si la cas( somaj, pensie, etc) in valoare de 6500 Ron, dar am si de recuperat tva de la stat de 2900 Ron si am inceput sa primim somatii de plata insa ne avand bani nu le-am platit. Ce ma sfatuti sa fac sa depun cerere de intrerupere temporara a activitatii sau sa declar faliment? Pentru diferenta de bani credeti ca se va dispune angajarea raspunderii administratorului cu bunurile propii pentru recuperarea diferentei, mentionez ca pe numele meu nu am nici un bun. Ce se poate intampla? Pot face puscarie? Mai am si un credit pe firma care nu l-am mai platit.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters109788 , utilizator 17:00, 2 Noiembrie 2009
Era mai bine sa faceti acest lucru de la inceput si puteati sa declarati ca firma nu mai realizeaza nici un fel de venit. Acum cea mai buna solutie este falimentul. Creditorii se vor constitui parti - si va trebui sa achitati somatiile de plata si salariile angajatilor.
Si dac nu voi avea bani sa le platesc in cel mai rau caz cu putinta ce se poate intamplat, eu nu am avut si nu am nici un bun pe numele meu.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita srl- va rog ajutor cosminghe cosminghe Buna ziua, Am doua soc com (srl amandoua) la una a fost suspendata activitatea pe 3 ani iar cealalta este inca in functiune pentru ca ... (vezi toată discuția)
Insolventa, executare silita ContSters90283 ContSters90283 Buna ziua, Am si eu un srl care functioneaza din 2006 fara probleme acum insa din lipsa de bani nu am reusit sa platesc datoriile catre bugetul de stat de ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar caradis caradis Buna ziua. Eu am o firma micro si contabilul mi-a spus ca trebuie sa platesc si impozit forfetar si impozit pe venituri. Este corect ? Mi-a zis ceva de 550 imp ... (vezi toată discuția)