Am un srl din 2006 iar acum datorita situatiei financiare mai putin buna am iesit pe pirdere din luna iunie si am inceputa sa inregistram debite catre stat la imp forfetar si la cas( somaj, pensie, etc) in valoare de 6500 Ron, dar am si de recuperat tva de la stat de 2900 Ron si am inceput sa primim somatii de plata insa ne avand bani nu le-am platit. Ce ma sfatuti sa fac sa depun cerere de intrerupere temporara a activitatii sau sa declar faliment? Pentru diferenta de bani credeti ca se va dispune angajarea raspunderii administratorului cu bunurile propii pentru recuperarea diferentei, mentionez ca pe numele meu nu am nici un bun. Ce se poate intampla? Pot face puscarie? Mai am si un credit pe firma care nu l-am mai platit.
Va multumesc.
Era mai bine sa faceti acest lucru de la inceput si puteati sa declarati ca firma nu mai realizeaza nici un fel de venit. Acum cea mai buna solutie este falimentul. Creditorii se vor constitui parti - si va trebui sa achitati somatiile de plata si salariile angajatilor.
Si dac nu voi avea bani sa le platesc in cel mai rau caz cu putinta ce se poate intamplat, eu nu am avut si nu am nici un bun pe numele meu.
Va multumesc
Impozit forfetar
caradis
Buna ziua. Eu am o firma micro si contabilul mi-a spus ca trebuie sa platesc si impozit forfetar si impozit pe venituri. Este corect ? Mi-a zis ceva de 550 imp ... (vezi toată discuția)