avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa, Executare silita
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa, Executare silita

Buna ziua,
Am si eu un srl care functioneaza din 2006 fara probleme acum insa din lipsa de bani nu am reusit sa platesc datoriile catre bugetul de stat de trei luni si am mai incasat si 2 amenzi, cuantumul total al datoriilor catre bugetul de stat se ridica la aproximativ 13.000 ron, am inceput sa primesc citatii de la stat in care se mentioneaza ca daca nu platesc darile vor demara procedura de executare silita si apoi declararea falimentului. Legat de executarea silita nu pre au ce sa execute din pacate pentru ei am capil social 200 ron iar pe firma nu am bunuri decat cateva leasinguri de care logic nu se pot atinge.
Acum sa nu mai lungesc vreau sa stiu ce se poate intampla in situatia de fata daca nu au ce sa execute si stiu ca s-a scimbat legea falimentului trebuie sa ai datorii mai mari sau egale cu 30.000 ron catre cineva pentru a cere falimentul, in cazul statului nu se aplica aceeasi lege?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 01:30, 16 August 2009
Valoarea "prag" minima este de 30.000 ron. Daca nu au ce executa, nu au ce executa, vorba filozofului bulgar. Insa falimentul conduce la dizolvarea si radierea societatii. Ar mai putea cere angajarea raspunderii personale a administratorului, cu bunurile proprii, daca pot dovedi ca ati actionat cu rea-credinta in scopul falimentarii societatii si fraudarii creditorilor. N-am vazut decat cateva cazuri de raspundere a administratorului, raportat la sute de falimente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea insolventei de catre mfp ContSters94259 ContSters94259 Societatea mea are datorii de 220 mil vechi la stat.Finantele au spus ca nu pot trece eu firma in insolventa deoarece am depasit ceva plafon...dar finantele ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre insolventa si faliment redstyle redstyle buna ziua! avem o societate care a fost bagata in insolventa ptr suma de 1 mil vechi ..procesul abia s-a incheiat ..iar acum in urma recursului sentinta a ... (vezi toată discuția)
Creditor srl in dizolvare petrodan petrodan Buna ziua! Am de recuperat creante de la un srl cu asociat unic, pe care l-am executat silit si nu am recuperat nimic, si care acum pe 27.10.2009, a fost ... (vezi toată discuția)