avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Excavare adanca pentru 2 subsoluri lipita de cladire ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Excavare adanca pentru 2 subsoluri lipita de cladire interbelica

Suntem o asociatie de proprietari si avem o problema grava,blocul nostru este construit in 1942 de George Damian si avem Urgenta 2 pe lista primariei.Alaturi se afla un teren de 3700 m pe care l-a cumparat cineva si doreste sa se lipeasca la calcan cu noi la strada iar pe spate sa construiasca parcari la 3 m distanta de limita de proprietate.
Problema este ca au propus subsol dublu absolut pe tot terenul si vor sa faca excavatie adanca de aprox 6 m !
Noi nu dorim la calcan un turn de 8 etaje in timp ce noi avem doar 5 etaje si facem parte din zona protejata 7 Ferdinand .Cp1b.
Sa zicem ca problema etajelor nu este cea mai grava dar excavare de 6 m adancime stim cu totii ce riscuri implica !
Nu ne-a propus nimeni nici expertiza nici consolidare desi asa scrie la lege !
Ce putem face ca sa faca subsol simplu,normal si nu dublu ?
Mentionam ca am facut deja alte 2 sesizari pentru aceasta propunere de PUZ care acum cateva luni arata si mai ingrozitor .
Mergem iarasi cu sesizare la urbanisn?
Am uitat sa spun ca au afisat noua propunere PUZ mintind ca a fost afisata cu 18 zile inainte desi de abia o afisasera si scria acolo ca nu avem dreptul la sugestii decat 15 zile.
Asteptam un raspuns
Multumim
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:16, 8 Iunie 2018
Ar trebui sa va interesati la primarie. Faceti o sesizare scrisa, cu nr. de inregistrarte/ data pentru a primi raspuns scris de la primarie.
Este posibil ca proiectul noii constructii sa contina si consolidarea cladirii in care locuiti dvs. (in conditiile in care mentionati ca sunteti urgenta 2), motiv pentru care se executa excavatia pe 2 nivele, s-a aprobat puz si s-a emis/ se va emite autorizatie de ctie. de catre primarie.
Anuntul primariei pentru PUZ trebuia sa contina si astfel de precizari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poluare fonica magazin alimentar parter MihaiJuve MihaiJuve Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc nou (2016) la etajul 1, pe tot parterul blocului este spatiu comercial iar la subsol in loc de parcari cum era in ... (vezi toată discuția)
Constructie la calcan floridemar floridemar Buna seara! Supun atentiei sumneavoastra urmatoarea speta: Locuiesc intr-un imobil cu 2 etaje, la etajul al 2lea.Alaturi de imobilul in care locuiesc a ... (vezi toată discuția)
Construire pe teren ingust - front stadal 11ml wai wai Buna ziua, Rog a fi consiliat, daca este posibil, in urmatoarea speta: - sunt in faza cumpararii unui teren cu urmatoarele caracteristici: 300 mp, front ... (vezi toată discuția)