avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional formare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional formare profesionala

Este legal ca intr-un act aditional celui de munca, ce prevede plata tuturor investitiilor legate de formarea profesionala a unui angajat, daca se pleaca inainte de 12 luni, sa se prevada si plata diurnei si a cazarii ce au fost platite cu aceasta ocazie ?
Asta pe langa cheltuielile efective: trainingul, certificarea, etc.

Eu inclin sa cred ca da. Daca partile semneaza, li se impune, nu ? Gresesc cumva ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters60781 , utilizator 12:06, 2 Noiembrie 2009
intr-un contract regula generala este ca, daca se semneaza, rezulta acordul de vointa al partilor, depinde ce este specificat in contract.

Am scris ce este specificat in contract:

"intr-un act aditional celui de munca, ce prevede plata tuturor investitiilor legate de formarea profesionala a unui angajat, daca se pleaca inainte de 12 luni, sa se prevada si plata diurnei si a cazarii ce au fost platite cu aceasta ocazie ?
Asta pe langa cheltuielile efective: trainingul, certificarea, etc."

Multumesc.

Buna ziua !
Contractul este legea partilor, deci in situatia ca exista o astfel de clauza contractuala, raspunsul este DA.
Cu stima !
cheltuielile de formare profesionala includ si cheltuielile privind deplasarea si diurna, daca locul formarii profesionale difera de localitatea de domiciliu, si se impune plata acestora. este normal ca, angajatorul care le-a suportat sa le recupereze de la angajatul care nu respecta actul aditional si pot fi incluse intre clauzele actului aditional incheiat cu ocazia efectuarii training-ului.
Mi se pare corect insa voiam sa ma asigur.
Va multumesc frumos de promptitudine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza profesionala vladislav05 vladislav05 Buna ziua, Sunt angajat la o companie cu capital german. Problema este ca pentru a-mi putea desfasura activitatea am fost trimis la compania mama, unde am ... (vezi toată discuția)
Demisie cu act aditional pregatire profesionala shadowhunter shadowhunter Buna ziua, am foarte mare nevoie de ajutor!!! In prima zi de angajare, acum aproximativ doi ani si ceva , am semnat un act aditional de pregatire ... (vezi toată discuția)
Despre clauzele contractuale incalcate blairy blairy Maine voi avea un interviu la o firma de call center, part time, si am aflat, din forum-uri, ca multa lume pleaca si multa lume vine la firma aceea. Cu privire ... (vezi toată discuția)