avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme chirias - proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme chirias - proprietar

Buna,

Vechiul proprietar ma tot suna ca sa-i dau 3 milioane cica ramase datorie la cheltuieli.. si m-o amenintzat ca ma da in judecata. Poate castiga la proces ??

Situatia fiind:
De la inceput o venit tot cu minciuni. Ca aduce mobila minim necesara apoi o adus niste jafuri.. ca sa punem spoturi si ce ne trebe pe peretzi si tavane (erau becuri atarnate in sarma) ca deconteaza... o decontat VECI.. (investitie de mai bine de 100 euro.. plus ca ii era varza toata instalatia de o lucrat 2 zile instalatoru sa rfaca pe acolo tot.. )
Ca sa-i dam banii pe 3 luni avans plus garantie 100 euro.. care s-o marit apoi la 150 cand am dat banii.. Cablu era taiat de am platit noi reinstalare la cablu TV plus montarea.. (era taiat la propriu cu foarfeca la intrare in casa. :)) ).
Toate doar sa fie bine.. sa nu avem probleme.. le-am lasat cum o vrut.
O mintit ca cica contractu trebe reinoit in ianuarie asa ca de ce sa facem pana in martie (ca sa fie un an intreg...) ca-n ianuarie oricum tre' sa il reinoiasca.
Toate bune si frumoase din martie 2004 pana in decembrie cand i-am dat ultima tura de bani pe 3 luni (caci tot asa plateam).
Dupa ce s-o vazut cu banii.. ca cica vine fiul acasa si ca sa ne cautam chirie. "nu-i graba.. va las pana in martie cum ne-am intzeles.. dar daca plecatzi mai repede.. ar fi minunat" :)) Cam asa ceva suna discutia.
Ne apucam sa ne cautam in toiul iernii chirie, ce era sa facem ? Contractu oricum expira deja in ianuarie. (contract pe suma reala.. si nu am primit nici o hartie cum ca am platit vre-un ban.. ).
La 1 februarie ne mutam.
I-am lasat in ap. instalatia de masina de spalat.. (ramificatie.. robinet...) plus.. 4 spoturi in tavanu fals.. plus ceva intrerupatoare.. plus cablu de internet... si nici nu mai stiu ce..
I-am lasat ceva datorii la cheltuieli.. dar.. garantie de 150 euro.. plus chiria pe 2 luni in avans.. plus cele ramase pe acolo.. acopera datoria... 100% inca ne era ciuda.. ca ii raman prea multi bani.. (care stiam ca nu are sens nici sa-i cerem.. ca nu-i vom vedea.)

Dupa un an.. ne trezim ca ne cauta de la politie ca cica am furat un scaun si ceva corpuri de bucatarie. Scaunul fiind o vechitura de secand de 800 mii care i-am zis atunci cand l-o adus.. ca sa-l scada din ce trebuie sa ne dea pt instalatia electrica.... iar corpurile de bucatarie.. erau de fapt.. corpuri facute de noi.. la comanda.. ca el o adus unu singur sus pe perete.. si ramanea peretele gol.. Cand ne-am intalnit la politie.. o mai si avut tupeul sa zica ca de ce nu le-am lasat ca ni le platea. DA DA .. cum o platit si instalatia electrica.. VECI.
Politzaiu radea de el pe la spate.. si ne-o chemat sa dam declaratie.. cum ca scaunu era a nostru de la intzelegere si ca mobila era facuta de noi.. si cam atat.. Alta minciuna tot la proprietar.. cum ca numa nr de fix de la parintzi il stie.. din contract... cand el avea mobilul.. (da' la politie nu l-o dat nr de mobil.. asa ca am aflat destul de tarziu .. si ca o insistat politzaiu.. pana o gasit pe cineva la nr si adresa de buletin.. ).
Noi tot sa fie bine.. si sa scapam de un om dus cu pluta.. care la politie si-o adus aminte ca de fapt corpurile erau facute de noi.. i-am dat si scaunu ala.. ca nu ne mai trebuia sa-l vedem.. (desi.. politzaiu o zis sa nu-i dam nimic.. ). Si el tot mai are tupeul dupa toate astea sa zica ca ne da in judecata ca cica, mai trebe sa-i dam vre-o 3 milioane la cheltuieli.
Toate facturile si chitantzele i le-am lasat cand am plecat. Deci el le are.. cu tot cu cele platite dupa 1 februarie.. (care nu are cum demonstra ca le-o platit el.. sau noi.. fiind toate la el.. oricum.. ). Noi nu avem dovada ca am platit ceva candva.. (eventual martori..).
Am stat o luna in plus.. atza de contract.. fara ca el sa declare la finantze.. (desi noi bani i-am dat pe inca 2 luni in plus.. fatza de cat am stat.. ).
Faptul ca din cauza lui.. ca am umblat in toiul iernii cand era gerul mai mare dupa chirie.. si am ajuns 2 saptamani in spital nu l-am mai pus la socoteala. Numa tratamentul dupa spitalizare.. costa pt 5 zile.. mai mult de un milion de lei... In fine...

Poate sa castige la proces ceva.. sau nu..? (ca-i in stare sa se duca... daca si la politie o fost in stare sa minta... ). Ideea e.. ca sincer.. nu as avea chef sa-mi port cunostintzele prin tribunal ca martori... si nici eu nu am chef de asa ceva... dar... nu se stie ce poate o minte sclerozata...#-o

Alte discuții în legătură

Bună ziua. locuiesc într-un cartier de case, cu cale de acces ... Silvya1993 Silvya1993 Bună ziua. Locuiesc într-un cartier de case, cu cale de acces infundata. Vecinul din fata casei mele își parchează 2 mașini mari, transport marfa, și ... (vezi toată discuția)
Chirie AlizeeMalik AlizeeMalik Buna ziua as avea nevoie de ajutorul dvs si de un raspuns repede In luna octombrie m-am mutat cu chirie intr -un apartament din orasul Medias unde platesc o ... (vezi toată discuția)
Hartuire+amenintare - cum sa procedez ? Catalin_V Catalin_V As avea nevoie de ajutorul d-voastra in legatura cu urmatorul fapt. In urma cu 3 ani am cumparat o casa de niste indivizi mai batrani. El a murit si a ramas ... (vezi toată discuția)