avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua.as avea si eu o intrebare: daca cineva a lucrat cu jumatate de norma ,beneficiaza de indemnizatia de crestere copil pana la 2ani?Trebuie sa ai lucrat mai mult de 12 luni daca esti doar cu jumatate de norma?Va multumesc anticipat.Astept raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 19:54, 2 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului, este necesar sa aveti un stagiu de cotizare de cel putin 10 luni in ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului, conform dispozitiilor art. 98 alin. (4) din Legea nr.19/2000. Nu conteaza ce fel de contract de munca aveti.
Cu stima !

Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
Ordonanta de urgenta nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului

Art. 1. - (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani

Legea nu prevede ca si obligativitate o norma de lucru,se refera doar la realizarea de venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la concediu pentru ingrijirea copilului???? irinaadi irinaadi In februarie 2008 mi-am schimbat locul de munca, cu o luna intrerupere(respectiv ianuarie 2008). Tot in 2008 am nascut si nu stiu daca in cazul in care exista ... (vezi toată discuția)
Pfa dariaoana dariaoana CA PFA POT BENEFICIA DE INDEMNIZATIA PENTRU CRESTEREA COPILULUI?IN CE CONDITII? (vezi toată discuția)
Beneficiez sau nu de indemnizatie crestere copil madalina27 madalina27 Am urmatoarea problema. M-am angajat la o firma din 1 iulie 2009, si acum sunt insarcinata, ar trebui sa nasc pe 4 iulie 2010, sunt cam la limita. Intrebarea ... (vezi toată discuția)