avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Transport gratuit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Transport gratuit

Pt ce categorii de persoane cu handicap,ma refer la grad de handicap,se acorda bilete pt transport gratuit?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:21, 10 Iunie 2018
Potrivit legii, beneficiază de gratuitatea transportului interurban, la alegere, cu orice tip de tren, în limita costului unui bilet la tren accelerat clasa a II-a, cu autobuzele sau cu navele pentru transport fluvial, următoarele categorii de persoane: persoanele cu handicap grav, persoanele cu handicap accentuat, însoţitorii persoanelor cu handicap grav (numai în prezenţa acestora), asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav, însoţitorii copiilor cu handicap accentuat (numai în prezenţa acestora).

Persoana cu handicap grav beneficiază de 12 bilete gratuite dus-întors/an, iar persoana cu handicap accentuat beneficiază de 6 bilete gratuite dus-întors/an.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de handicap marian_26 marian_26 ce categorie de grade are cei mai multi bani, gradul1, gradul 2 sau gradul 3? si ce bani se aloca la fiecare grad? va multumesc! (vezi toată discuția)
Certificat grad handicap mariana genoiu mariana genoiu Buna ziua . Mama a fost incadrata in grad de handicap accentuat. as dori sa stiu care sunt beneficiile de care poate benificia, (vezi toată discuția)
Pensie handicap nevazator lacramitza76 lacramitza76 Din nou am o problema si apelez la dv. in speranta caci ma veti ajuta ca si pana acum.O persoana -pensionara de stat cu o pensie minima de 350 lei nu vede ... (vezi toată discuția)