avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari

M- am mutat de curand intr- un bloc nou cu sase apartamente in Bragadiru .Vecinii sunt galaciosi , pusi pe distractie mereu.Fiecare isi plateste utilitatile .Doar lumina pe scara e la comun si factura de apa vine per total si noi platim fiecare cat are inregistrat pe apometru.Acum vor sa infiinteze asociatie de proprietari .Eu consider ca nu este necesar.E posibil sa ma forteze sa semnez daca eu nu sunt de acord?
Cel mai recent răspuns: Daniela Sebe , utilizator 12:34, 9 Iunie 2018
Asociatia de proprietari se poate infiinta conform dispozitii in vigoare cu acordul a 50+1 dintre proprietari
Daca dv sunteti atat de hotarata impotriva infiintarii asociatiei de proprietari v-ati gandit cine se implica pentru intretinerea si reparatia partii comune de constructii si de instalatii din condominiu?
Daca se colmateaza o instalatie comuna,daca apar probleme la instalatia generala electrica ,cine va realiza periodic deratizare,igienizare parte comuna cine apreciati ca se va implica pentru solutionare ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Daniela Sebe a scris:

Doar lumina pe scara e la comun si factura de apa vine per total ....

Cine este titularul de contract pentru furnizarea energiei electrice la comun si pentru apa, din moment ce nu exista asociatie ? Daca nu infiintati asociatie, certurile privind intretinerea, reparatiile si curatenia spatiilor comune vor fi perpetue. Daca factura de apa vine pe total inseamna ca exista un contor de bransament care este singurul care conteaza pentru furnizorul de apa curenta. Cine face repartizarea facturii ? Ce se intâmpla daca apar diferente intre consumul inregistrat de contorul de bransament si suma citirilor apometrelor din apartamente ? Cum este contractata ridicarea gunoiului menajer ?
La infiintarea asociatiei puteti sa mentionati in statut reguli de convietuire precum respectarea unui program de odihna. Ati putea avea si dumneavostra niste avantaje prin infiintarea asociatiei.
Multumesc pentru raspuns.Fiecare ap. are contract cu firma de salubrizare.Tomberoanele sunt scoase de fiecare proprietar cand se ridica gunoiul.Contractul la lumina pe scara este pe firma dezvoltatorului.
Buna ziua.Multumesc pt raspuns.Blocul este in garantie .Pana acum, de 10 luni de cand locuim aici tot ce nu a functionat a fost remediat de dezvoltator.Curatenia pe scara ( blocul are doua etaje) am facut - o noi locatarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare cheltuieli alexandrux alexandrux Am si eu o intrebare asociatia noastra de prorietari este formata din 60 de apart. repartizate in trei scari de bloc delimitate separat ( inst. de alimentare ... (vezi toată discuția)
Numar de persoane trecute la intretinere - punct de lucru bats bats Am un pct de lucru la parterul unui imobil Care este nr de persoane pe care trebuie sa-l inregistrez la asociatie avand in vedere ca toti angajatii mei sunt ... (vezi toată discuția)
Conducta furnzorului de caldura la subsolul asociatiei LILI25 LILI25 Intr-un bloc de 3 scari sunt 3 asociatii de proprietari, care au fost infiintate acum 15 ani. Inainte era o singura asociatie pentru tot blocul. Furnizorul de ... (vezi toată discuția)