avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... CMR completat incorect sau incomplet.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

CMR completat incorect sau incomplet.

Buna ziua,
Lucrez la o firma care comercializeaza marfa periculoasa-ADR , eu emit documente : avize si facturi. Din 04 iunie mi-se cere sa completez si formular CMR pentru sofer.
Mentionez ca soferul este de la alta firma, o firma care efectueaza transport pentru firma la care lucrez eu.
Daca in cazul unui control in traffic se constata ca CMR-ul a fost completat incorect sau incomplet, cine este pasibil de amenda , eu persoana care a completat CMR-ul sau soferul care transporta marfa?
Sau amendata va fi pe firma la care lucrez eu sau pe firma la care lucreaza soferul? Va rog un nr.lege in care se stipuleaza aceste reglementari. Multumesc !

Alte discuții în legătură

Amenda cmr ARIANA_2007 ARIANA_2007 Cine raspunde de necompletarea corecta a CMR-ului? Ce amenda poate primi cel care primeste o marfa (venita din Ue) al carui CMR este completat incorect? (vezi toată discuția)
Contestatie la p/v intocmit in lipsa partii invinuite discover discover Buna ziua ! Revin pe forum cu urmatoarea problema . Camion oprit pentru control , de catre ISCTR , soferul prezinta urmatoarele documente : avize marfa , ... (vezi toată discuția)
Camion cu prelata confiscat in italia danu_banu danu_banu Buna ziua, Lucrez pentru firma X (nu vreau sa dau nume) ca dispecer pentru camioane pe extern. In majoritatea timpului lucram cu cei de la LKW ... (vezi toată discuția)