Buna ziua,
Lucrez pentru firma X (nu vreau sa dau nume) ca dispecer pentru camioane pe extern.
In majoritatea timpului lucram cu cei de la LKW Walter.
Multe din cursele date de LKW sunt intre FR si IT, retur IT-FR
Ieri in urma unui control al politiei italiene, un camion a fost confiscat pentru 3 luni si soferul a primit o amenda de 4000 de euro.
Politisti italieni au invocat faptul ca pe CMR la transportator erau trecuti cei de la LKW iar soferul meu a uitat sa mai puna stampila firmei noastre la transportator succesiv.
Ce pot face in acest caz pentru a recupera camionul complet.
Mentionez ca banii pentru amenda au fost transferati pe cardul soferului, dar cei de la politie au spus ca chiar daca platim amenda camionul tot o sa ramana la ei.
Nu este vorba despre asigurarea CMR, ci despre documentul de insotire a marfii.
A incarcat in FR pentru IT.
In Italia l-au oprit si au zis ca la transportator succesiv nu este completat si au sechestrat camionul + amenda.
Si eu am patit acest lucru acum 2 ani, dar pentru o luna, deoarece soferul nu avea dreptul de a circula pe Italia. Camionul nu se retine doar pentru o stampila, si eu am fost foarte revoltata, am apelat la un avocat roman din Italia care m-a ajutat, dar din pacate va spun ca nu veti putea face nimic, au niste legi groaznice. Si sunt si pe mana cu cei unde va duce camionul, Mare atentie s-ar putea sa va ceara si chirie. Eu am avut noroc ca soferul care a facut boacana ( a luat amenda doar 35 euro) avea un prieten si am dus camionul in curtea lui.
Peste fix 3 luni, il puteti recupera.
Cmr
Georgiana124
Buna ziua..am si eu o întrebare. Am o nedumerire, daca eu sunt șofer de tir pe comunitate si transport marfa.. Transportatorul are obligația de a pune ... (vezi toată discuția)