avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Camion cu prelata confiscat in ITALIA
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Camion cu prelata confiscat in ITALIA

Buna ziua,
Lucrez pentru firma X (nu vreau sa dau nume) ca dispecer pentru camioane pe extern.
In majoritatea timpului lucram cu cei de la LKW Walter.
Multe din cursele date de LKW sunt intre FR si IT, retur IT-FR
Ieri in urma unui control al politiei italiene, un camion a fost confiscat pentru 3 luni si soferul a primit o amenda de 4000 de euro.
Politisti italieni au invocat faptul ca pe CMR la transportator erau trecuti cei de la LKW iar soferul meu a uitat sa mai puna stampila firmei noastre la transportator succesiv.

Ce pot face in acest caz pentru a recupera camionul complet.

Mentionez ca banii pentru amenda au fost transferati pe cardul soferului, dar cei de la politie au spus ca chiar daca platim amenda camionul tot o sa ramana la ei.

Va rog daca se poate un raspuns.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: vdeny , utilizator 12:22, 2 Noiembrie 2016
Nu inteleg ce legatura are polita CMR cu politia..Sigur este vorba de polita CMR,nu este vb de polita RCA, sau de documentele de insotire a marfii?
Nu este vorba despre asigurarea CMR, ci despre documentul de insotire a marfii.
A incarcat in FR pentru IT.
In Italia l-au oprit si au zis ca la transportator succesiv nu este completat si au sechestrat camionul + amenda.
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2016
danu_banu, utilizator
Buna ziua,

Si eu am patit acest lucru acum 2 ani, dar pentru o luna, deoarece soferul nu avea dreptul de a circula pe Italia. Camionul nu se retine doar pentru o stampila, si eu am fost foarte revoltata, am apelat la un avocat roman din Italia care m-a ajutat, dar din pacate va spun ca nu veti putea face nimic, au niste legi groaznice. Si sunt si pe mana cu cei unde va duce camionul, Mare atentie s-ar putea sa va ceara si chirie. Eu am avut noroc ca soferul care a facut boacana ( a luat amenda doar 35 euro) avea un prieten si am dus camionul in curtea lui.
Peste fix 3 luni, il puteti recupera.

Mult succes!!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2016
vdeny, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cmr Georgiana124 Georgiana124 Buna ziua..am si eu o întrebare. Am o nedumerire, daca eu sunt șofer de tir pe comunitate si transport marfa.. Transportatorul are obligația de a pune ... (vezi toată discuția)
Foi de parcurs -camion ByaDolo ByaDolo Buna, Nu am complectate foile de parcurs pt nici o cursa. Vreau sa le complectez acuma, din urma, dar vreau sa stiu daca sunt valabile fara stampile si ... (vezi toată discuția)
Storno marfa intracomonitar(italia) ContSters81838 ContSters81838 Buna ziua tuturor ,as dori sa ma ajutati intr-o problema.Am achizitionat in decembrie 2008 produse de instalatii sanitare din Italia(tevi,fitinguri,etc.)in ... (vezi toată discuția)