avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Foi de parcurs -CAMION
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Foi de parcurs -CAMION

Buna,


Nu am complectate foile de parcurs pt nici o cursa. Vreau sa le complectez acuma, din urma, dar vreau sa stiu daca sunt valabile fara stampile si semnaturi?
In caz de control imi spunt solicitate, sigur?
Camionul a facut transport extern, pt toata perioada, ex spania - anglia, in romania nu a circulat.

Multumesc mult, este foarte important pt mine raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 00:33, 8 August 2011
Sigur vor fi solicitate in cazul unui control, deoarece inteleg ca acesta este si obiectul de activitate al societatii, adica transport international. Nu sunt valabile fara stampile si semnaturi, dar probabil ca aveti si alte documente in societate care sa ateste ca aceste camioane au efectuat curse externe, perioada si numarul de kilometri efectuati.
Da, foile de parcurs vor fi solicitate in caz de un control, asa cum a scris mai sus si d-na Monica.
Daca va ginditi la semnatura si stampila clientilor pt a confirma ca a fost acolo camionul, nu aveti nevoie, documentele justificative in acest caz sunt CMR-urile. Insa, trebuie (ar fi bine B-) ) sa aveti semnatura soferilor pe foile de parcurs. Vi se pot solicita si ordinele de deplasare internationale, dar dat fiind faptul ca aceste camioane au stat tot timpul pe comunitate, e posibil sa nu va streseze prea mult cu acest lucru.
Foile de parcurs trebuiau completate de soferi si nu de dvs ... asta daca nu sunteti dvs sofer profesionist de camion B-).
Daca imi permieti un sfat, de la o contabila a unei firme de transport la alta, trebuie sa luptati cu administratorii/asociatii/patronii firmei sa inteleaga ca soferii au anumite responsabilitati pe care ar trebuie sa le indeplineasca ei, nu sa va puna pe dvs sa scrieti acum de pe google-map distantele si localitatile pe foile de parcurs.
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2011
Cs B, Contabil
ok dar PONTAJUL cine il face? atentie seful de transport trebuie sa elibereze fiecarui sofer documentele contabile care atesta cursa efectuata si intocmeste si pontajul respectiv o situatie a orelor de noapte, situatie diurna , etc. le vizeaza si preda administratorului si contabilitatii. Nu poate sa apara scrisul altor persoane: contabila, sotie, sau altii instigarea la falsificarea actelor in intentia comiteri unor falsuri este pedepsita penal.
Ultima modificare: Luni, 8 August 2011
ovidiu7676, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la p/v intocmit in lipsa partii invinuite discover discover Buna ziua ! Revin pe forum cu urmatoarea problema . Camion oprit pentru control , de catre ISCTR , soferul prezinta urmatoarele documente : avize marfa , ... (vezi toată discuția)
Camion cu prelata confiscat in italia danu_banu danu_banu Buna ziua, Lucrez pentru firma X (nu vreau sa dau nume) ca dispecer pentru camioane pe extern. In majoritatea timpului lucram cu cei de la LKW ... (vezi toată discuția)
Foaie parcurs lidiao lidiao Buna ziua, am utilaje si camioane, fac foi de parcurs dar nu stiu daca le complectez bine. Oricum soferii nu fac foi de parcurs si nu doresc sa faca multa ... (vezi toată discuția)