avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... parte responsabila civilmente
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

parte responsabila civilmente

Buna ziua! In cazul in care , una dintre victimele unui accident auto a ramas cu multiple sechele in urma acestuia (pierdere partiala a unui simt ,slutire ) , ingrijiri medicale ce depasesc 60 de zile ,in cursul procesului civil pentru pretentii ce va urma ,am inteles ca autorul accidentului poate chema in garantie societatea de asigurari (acesta avand asigurare CASCO ,implicit asigurare pentru accident).Intrebarea este : cine face cererea pentru despagubire : persoana vatamata sau posesorul asigurarii , in cazul nostru autorul accidentului ?, iar despagubirea va fi suportata de catre societatea de asigurari?
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 14:34, 2 Noiembrie 2009
Actiunea civila poate fi alaturata actiunii penale , in cadrul procesului penal . Partea vatamata se constituie parte civila in vederea obtinerii despagubirilor si daunelor morale. Partea vinovata, inculpatul, ( autorul acciedentului) cheama sa i se alature , societatea de asigurari in calitate de asigurator de raspundere civila , nu de parte responsabila civilmente , intrucat soc. de asigurari nu se afla in culpa , pentru a avea aceasta calitate, ci el doar este chemat ca garant , in temeiul conventiei incheiate intre asigurat si asigurator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier din culpa Andrei86X Andrei86X Buna seara. As dori sa ma ajutati cu un sfat la cele de mai jos. In data de 15/05 la orele 17.00 am produs un accident din culpa (nu am pastrat distanta ... (vezi toată discuția)
Trimitere in judecata pentru vatamare corporala din culpa-ce urmeaza? cr3eatza cr3eatza Buna seara, As vrea si eu sa stiu ce urmeaza dupa ce un dosar penal ptr vatamare corporaladin culpa trece de la Parchet in Tribunal? Urmeaza o data a primei ... (vezi toată discuția)
Constituire parte civila alexandra.a1404 alexandra.a1404 In cazul unei persoane juridice, parte vatamata in procesul penal , deci automat si asociatul partii vatamate, ce si-a exprimat vointa, este parte vatamata. ... (vezi toată discuția)