avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren folosit de zeci de ani, nu apare in acte. Se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren folosit de zeci de ani, nu apare in acte. Se poate obtine titlu de proprietate asupra lui?

Buna ziua!
Bunicul meu a cumparat o casa in Bucuresti pe un teren de 200 mp acum cca. 40 de ani, cu vechea metoda "chitanta de mana". In 1995 s-a judecat cu fostul proprietar si a obtinut terenul cu acte pe 200mp.
Acum, problema mea e alta: langa curtea pe care a luat-o era o alta curte mica, cu un fel de bordei (50mp) pe care a cumparat-o, cred, tot cu chitanta de mana. Babuta care statea acolo a murit la scurt timp si, de peste 20-25 de ani s-a platit impozit pe bucatica aia, dar pe numele babutei, in timp ce terenul de 50 mp a fost anexat curtii bunicului.
Dupa ce ambii bunici au decedat, mostenitorii vor sa vanda casa, dar n-ar vrea sa piarda cei 50mp din pretul vanzarii.
Cum se pot obtine acte pe acea parcela?
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2018
josh28, utilizator
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 16:25, 11 Iunie 2018
Prin uzucapiune
multumesc! cred ca pot sa obtin titlu de proprietate asa.
Cu siguranța puteți obține. Va trebuie un avocat bun. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alipire teren de impobil cu teren prin prima casa Mario83 Mario83 Buna ziua, am achizitionat duplex cu teren prin programul prima casa, aprox. 300mp si as dori sa mai achizitionez o parte din terenul vecinului aprox. 200mp ca ... (vezi toată discuția)
Cadastru + intabulare pe suprafata mai mare decat in acte, toata suprafata este a proprietarului josh28 josh28 Buna ziua! Bunicul meu a cumparat prin 1980 o casa in Bucuresti pe un teren de 320 mp, cu vechea metoda \"chitanta de mana\". In 1993 s-a judecat cu fostul ... (vezi toată discuția)
Obtinere drept proprietate nicoconta nicoconta In urma cu 30 ani bunicului meu i s-a dat o parcela de pamant de 200mp dintr-o bucata mai mare a vecinilor nostri (pamantul a fost inainte al primariei si ... (vezi toată discuția)