avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Alipire teren de impobil cu teren prin prima casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Alipire teren de impobil cu teren prin prima casa

Buna ziua, am achizitionat duplex cu teren prin programul prima casa, aprox. 300mp si as dori sa mai achizitionez o parte din terenul vecinului aprox. 200mp ca sa ajung la total de 500mp. Avand in vedere ca bucata de teren pe care doresc s-o achizitionez este sub minimul de parcelare al localitatii mi s-a spus ca ar trebui sa fac alipire.
Care ar fi etapele pentru a reusi sa alipesc terenul de imobilul ipotecat?
Exista vreo varianta ca acel teren sa nu intre sub ipoteca, avand in vedere ca se construiesc duplexuri pe 600mp si apoi se apartamenteaza?
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 13:42, 29 Mai 2018
Conform legii in intravilan o parcela poate avea minimul de 50mp. Doriti sa contruiti pe acel teren sau doar sa il folositi ca si curte? Daca o sa il folositi doar ca si curte, proprietarul isi dezmembreaza imobilul in doua 1-200mp 2-ce ramane si va vinde parcela cu 200mp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota indiviza a unei proprietati AphisG AphisG Buna ziua, Sa presupunem, si dau cu drept de exemplu, se achizitioneaza un imobil in coproprietate, la care suprafata totala a terenului este 300mp iar a ... (vezi toată discuția)
Partaj de folosinta teren Nicola_Laurentiu Nicola_Laurentiu Partaj de folosinta Teren. Buna ziua, recent am achizitionat un imobil impreuna cu o cota de 1/2 din suprafata terenului. (Terenul este in suprafata de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, va rog sa mă ajutați cu un răspuns la situația ... IuliaIR IuliaIR Bună ziua, va rog sa mă ajutați cu un răspuns la situația de mai jos. Suntem proprietarii unei jumătăți de duplex care se afla pe un teren comun unde ... (vezi toată discuția)