Buna ziua,
In cazul in care aut.de construire emisa de primarie este sistata de emitent(de aceeasi primarie)si totusi titularul acestei autorizatii nu se conformeaza si lucreaza mai departe,cine are legal obligatia sa-l opreasca dupa ce i-a intocmit denunt penal primaria respectiva ?Stie cineva,in baza carei legi si art. revine aceasta competenta si cui ?
va multumesc,Elena
Ok. Institutia competenta in a opri lucrarile este tot acea primarie care a eliberat initial autorizatia de construire. Daca beneficiarul insa executa in continuare lucrarile , desi a fost somat sa sisteze lucrarile , si daca continua desi i-a fost facuta plangere penala , atunci el va avea marele risc de a fi pus la final sa demoleze acea constructie ilegala! B-) Politia nu poate face nimic decat sa instrumenteze dosarul si sa il trimita la judecatorie sau tribunal in functie de valoarea lucrarilor!
...Dar este oare normal ca primaria sa "nu stie nimic"despre acel denunt penal inregistrat la parchet la inceputul lunii martie 2009?Daca eu doresc sa scriu o plangere penala catre parchet in acest sens si sa dovedesc cu adresele de sistare oficiale,in ce lege s-o incadrez?Mai mult,aceste lucrari mi-au afectat proprietatea mea si cu toate incercarile vinovatul imi rade in nas si-si vede de constructie!!!Se pare ca poti sa mori linistit cu dreptatea de gat!!Degeaba ai perfecta dreptate daca nu are cine sa ti-o recunoasca!
Plangere penala
Cami88
Se poate face plangere penala impotriva institutiilor statului (ex.primarie) si daca da unde? Problema mea este ca primaria a dar autorizatie de construire ... (vezi toată discuția)