avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire salariala
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire salariala

Buna ziua! As dori sa stiu cat la suta din salariu se opreste atunci cand se hotaraste porpirea salariului!
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 08:11, 4 Noiembrie 2009
Pana la 1/3
Pentru ce sa se instituie poprirea pe salariu?

Disciplinar? Maxim 10 % pentru o perioada de maxim 3 luni, dar numai in baza deciziei de sanctionare emisa conform cerintelor impuse de procedura legala (cercetare disciplinara).

La solicitarea unui tert? In baza unei hotarari judecatoresti cu valoare de titlu executoriu, in cuantumul prevazut in acel titlu executoriu, dar nu mai mult de 50% din venitul realizat lunar (pensie alimentara, rate restante la banci, etc.).
pentru rate restante la banca! dar, avand in vedere ca eu mai am deja o rata la un credit ipotecar care are ca pondere 1/3 din salariu net cat ar putea fi poprirea?
va multumesc!
suma ratelor poprite nu poate depasi 1/2 din venitul net

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu Odeh79 Odeh79 Buna ziua, Am primit o porire pe cont de la o banca pentru un debit restant. In situatia in care mai am alte rate( CAR) pe care le platesc la timp mereu, ... (vezi toată discuția)
Poprirea reprezinta 1/3 din salariu? klein andreea klein andreea mi se pare ciudat.deoarece pentru o restanta de 20 euro pt.care nu am fost instiintata, desi am virat in contul respectiv o suma mult mai mare in urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Notificare cesiune creanta- cesiunea drepturilor salariale Delia Popescu Delia Popescu Buna Ziua, As dori sa ma ajute cineva care cunoaste speta. In situatia in care anagajatul unei unitati nu este de acord sa i se retina pe statul de plata, ... (vezi toată discuția)