avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Unde pot apela pentru realizarea unor contracte în ...
Discuție deschisă în Traduceri

Unde pot apela pentru realizarea unor contracte în limba engleză? Mă interesează să fie corecte din toate punctele de vedere

Buna ziua! Unde pot apela pentru realizarea unor contracte in limba engleza?Ma intereseaza sa fie corecte din punct de vedere gramatical dar si legislativ.
Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 12:58, 10 Iunie 2018
Contractele pot fi traduse in orice limba doriti dvs. Ele se "realizeaza" intr-o anume lege care guverneaza acele contracte, sunt doua lucruri foarte diferite.
Dat fiind ca sistemele de drept sunt diferite ca si concepte si interpretare nu veti primi vreodata echivalent absolut din romana in engleza sau invers.
Contractul guvernat de legea Romana o sa sune intotdeauna straniu in engleza deoarece conceptele exprimate sunt stranii, iar cand sunt guvernate de legea Engleza nu mai fac mare sens traduse in romana din acelasi motiv. Nu se poate traduce un concept care nu exista indiferent cat de capabil este traducatorul.
Dar daca sunteti dispus sa platiti onorariile, exista cativa (foarte putini) avocati in Romania specializati in ambele sisteme de drept care v-ar putea oferi consultanta pe interpretare. Sau redactare in oricare dintre cele doua sisteme legislative
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2018
CaraD, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere cedo - strasbourg fiore6 fiore6 Buna ziua! Am redactat o cerere pentru Cedo, insa nu stiu daca ar fi mai bine sa o trimit in lb engleza sau in lb romana. Care este diferenta si daca trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Poate un notar sa faca o incheiere de autenticitate pe un document ... vladandrei51 vladandrei51 Poate un notar sa faca o incheiere de autenticitate pe un document in engleza? (vezi toată discuția)
Bibliografie post contractual interpret relatii dumi32 dumi32 Buna ziua, ma poate ajuta si pe mine cu bibliografie pentru postul de interpret relatii, trebuie sa dea un test si in engleza sau trebuie sa traduca un text ... (vezi toată discuția)