avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare proprietate

Tatal meu a facut succesiunea dupa parintii sai impreuna cu fratii sai fara a iesi insa din indiviziune si impatirea bunurilor ramase s-a facut numai pe baza unor intelegeri verbale intre frati.Tatal meu a decedat acum 10 ani insa in timpul vietii a facut o chitanta de mana cu martori de vanzare a unor terenuri unui vecin.Aceste bunuri el le trecuse la rolul sau in timpul cand traia si pentru care vecinul a platit taxele la zi.Eu cu sora mea si cu mama noastra nu am facut succesiunea dupa tatal meu insa vecinul vrea sa ne dea in judecata pentru a intra in posesia bunurilor.Poate sa ne dea in judecata pe noi ca mostenitori sau pe tatal meu?Ne puteti arata care este solutia cea mai buna pentru a rezolva situatia si ca vecinul sa intre in posesia terenurilor?Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2018
balaceanuandrei, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 17:11, 10 Iunie 2018
Buna ziua,
Sunt doua posibilitati:
- sa solicitati iesirea din indiviziune asupra bunurilor din mostenirea de la bunici solicitand ca acele terenuri sa fie cuprinse in lotul tatalui dumneavoastra si apoi, dupa dezbaterea succesiunii de pe urma tatalui sa vindeti terenurile. Asta daca va intelegeti toti!
- sa lasati sa fiti dati in judecata de acel vecin si se va ajunge la aceiasi poveste dar facuta prin instanta.
Costurile sunt apropiate doar ca timpul de rezolvare e mai lung prin instanta.
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rol diminuat din greseala? mariamihalache mariamihalache Tatal meu a primit de la mama sa, cand s-a insurat in 1959, o parcela de 1800 m2 pe care i s-a facut rol. Cand s-au facut acte de proprietate prin 1991, s-a ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesorala si partaj Gurita Mihai Gurita Mihai Ma numesc Mihai Gurita si sunt din com.Gioseni jud.Bacau am si eu o problema daca m-a puteti ajuta urgent . Bunici mei au decedat in 2001respectiv in 2004 ei ... (vezi toată discuția)
Mostenire Oflor Oflor O familie formată din parinti si doi minori decedeaza unul din părinți, parintele rămas poate vinde bunurile dobândite împreună casă ... (vezi toată discuția)