avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Beneficiez de CIC daca am lucat in Spania cu forme ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Beneficiez de CIC daca am lucat in Spania cu forme legale?

Buna ziua,
Ma intereseaza daca beneficiez de indemnizatia de crestere copil in conditiile in care lucrez in Spania de 4 ani de zile cu forme legale-carte de munca,daca copilul va avea dubla cetatenie?
Stiu ca statul spaniol imi va da niste bani pt nasterea copilul,dar mai beneficiez si de legislatia din Romania? Or trebuie sa aleg intre legea din Spania sau cea din Romania?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:55, 2 Noiembrie 2009
Daca ati platit contributii in Spania, atunci nu puteti beneficia de indemnizatie in Romania.
Nu stiu de ce spuneti ca copiulul va avea dubla cetatenie, dar oricum asta e irelevant. Niciodata nu veti beneficia de un singur drept din doua parti; daca ati fi platit in doua parti pentru a va asigura doua venituri, atunci erau drepturi diferite si se cumulau.
Art. 7 din OUG nr.148/2005 prevede ca, drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
c) locuieste impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.

De asemenea, beneficiati de indemnizatie numai daca lucrati cu contract individual de munca in strainatate, pe baza acordului guvernamental bilaterale incheiate de Romania cu Spania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru cresterea copilului - contract de munca in spania andredan andredan Buna seara. Situatia mea este urmatoarea: lucrez in Spania in baza unui contract de munca din data de 07/02/2010 pana in data de 07/01/2011. Sunt insarcinata, ... (vezi toată discuția)
Drepturi la nasterea unui copil ile1075 ile1075 Buna ziua!! In luna octombrie o sa nasc un baietel din mama romanca si tata spaniol(mentinonez ca nu suntem casatoriti),si se va naste in spania, cetatenia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copii pt mame din strainatate care se intorc in romania brutussorel2 brutussorel2 Buna seara! Sunt o mama care traiesc in Spania si doresc ca la vara sa ma reintorc in Romania.In luna iunie voi avea primul meu bebe.Ma intereseaza sa stiu ... (vezi toată discuția)