avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... venit in timpul concediului prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

venit in timpul concediului prenatal

Buna ziua,

Pe 26 iunie as vrea sa intru in concediu prenatal, insa la inceputul lunii iulie (5-10) colega de serviciu pleaca la mare si ar dori sa ii tin locul la serviciu in aceasta perioada.
Exista posibilitatea de a fi in concediu prenatal si de a lucra cateva zile in aceasta perioada? bineinteles, voi fi platita pentru zilele lucrate.

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2018
andreeaene22, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreeaene22 , utilizator 14:26, 27 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista o astfel de posibilitate ... Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.

Codul Muncii
Art. 15^1
In sensul prezentei legi, munca nedeclarata reprezinta:
...
c) primirea la munca a unui salariat in perioada in care acesta are contractul individual de munca suspendat;
....

art.260
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
e2) primirea la munca a unuia sau a mai multor salariati in perioada in care acesta/acestia are/au contractul individual de munca suspendat, cu amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana astfel identificata, fara a depasi valoarea cumulata de 200.000 lei;
......
Contractul meu de munca la aceasta firma este pe perioada determinata si expira in dec 2018, perioada in care voi fi in CCC.
Imi puteti spune care sunt urmatorii pasi? Am citit alte raspunsuri pe site ca acest contract se va incheia de drept. Firma mai are vre-o obligatie catre mine sau eu catre firma?

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemat la serviciu din concediul pt cresterea copilului vali valentina vali valentina Buna ziua,am fost solicitat de catre seful meu la serviciu, pt o zi eu fiind in concediul pt cresterea copilului in urma serviciilor mele prestate in acea zi ... (vezi toată discuția)
Este infracțiune primirea la muncă a mai mult de 5 persoane cu contractul de munca suspendat? cuvantuleputere cuvantuleputere Este infracțiune primirea la muncă a mai mult de 5 persoane cu contractul de munca suspendat? ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . ma poate ajuta cineva cu un răspuns la o întrebare ... Raymond87 Raymond87 Buna ziua . Ma poate ajuta cineva cu un răspuns la o întrebare ? Ce se poate face in cazul in care lucrezi la cineva fără contract de munca și nu îți ... (vezi toată discuția)