Buna ziua,am fost solicitat de catre seful meu la serviciu, pt o zi eu fiind in concediul pt cresterea copilului in urma serviciilor mele prestate in acea zi clienta care a solicitat o manechiura la 3 zile a facut o reclamatie la protectia consumatorului iar in urma controlului efectuat la firma unde eu am fost chemat pt 1 zi ,firma a platit amenda ,specific ca in contractul de munca pe care il am cu firma, e specificat ca daca firma ia amenda di cauza angajatului e obligat angajatul sa plateasca amenda.Sunt obligat sa platesc amenda sau imi cauzeaza chiar ca eu figurez ca sunt in concediul pt copi.Va multumesc anticipat
1. Ce ati facut dvs. d.p.d.v. a legislatiei muncii se cheama "munca nedeclarata", sanctionata cu amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana astfel identificata, fara a depasi valoarea cumulata de 200.000 lei.
Art. 15^1 C.mun.
In sensul prezentei legi, munca nedeclarata reprezinta:
...
c) primirea la munca a unui salariat in perioada in care acesta are contractul individual de munca suspendat;
.....
Art. 260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
...
e2) primirea la munca a unuia sau a mai multor salariati in perioada in care acesta/acestia are/au contractul individual de munca suspendat, cu amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana astfel identificata, fara a depasi valoarea cumulata de 200.000 lei;
.....
2. Daca amenda este primita din cauza dvs., atunci angajatorul o plateste iar cuantumul amenzii se poate recupera in conditiile mentionate in Codul Muncii de la dvs.