avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită execcutorul calculeaza dobanda?
Discuție deschisă în Executare silită

execcutorul calculeaza dobanda?

Instanta a dispus acordarea dobanzilor legale (si) la unele sume datorate din 2012.
Debitorul a achitat debitul + dobanda de la data hotararii definitive (2018) pana la plata efectiva (cateva zile).
Creditorul solicita insa si dobanzi moratorii, de la data scadenta a datoriei (2012) pana la data hotararii. Ceea ce inseamna 6 ani de dobanzi diferenta!!

In calitate de creditor, ma adresez executorului sa calculeze dobanda?? Caz in care executorul poate sa nu fie de acord cu modalitatea mea de calcul??

Potrivit disp. art. 628 alin. (2) C. proc. civ., în cazul în care prin titlul executoriu au fost stipulate ori acordate dobânzi, penalităţi sau alte sume, care se cuvin creditorului, fără să fi fost stabilit cuantumul acestora, ele vor fi calculate de executorul judecătoresc, potrivit legii.

Alte discuții în legătură

Un executor poate veni cu actualizare creanta dupa achitarea integrala a sumei? VivieneV VivieneV Buna ziua, daca unui salariat i s-a achitat si virat in totalitate suma poprita, urmare a achitarii am facut adresa executorului spre aducere la unostinta iar ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a face - actualizare suma cu dobanda legala AndreoP AndreoP Buna ziua, Ma poate lamuri cineva in legatura cu termenul de prescriptie a unei datorii cu titlu de compensatie? Intrebarea mea este daca pot formula in ... (vezi toată discuția)
calcul dobanda legala de catre executor ddianna ddianna Buna ziua, Legiuitorul da posibilitate executorului judecatoresc sa calculeze orice fel de accesorii obligatiei principale (dobanzi, penalitati )daca acestea ... (vezi toată discuția)