avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Bilet la ordin neavalatizat de administrator. Am vreo ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Bilet la ordin neavalatizat de administrator. Am vreo sansa sa recuperze banii?

Buna ziua! Am o problema legata de un bilet la ordin care a fost emis luna trecuta, cu scadenta saptamana aceasta. Incerc sa recuperez banii, inca din Iunie. Am emis factura in Iunie, dar nu s-a facut plata. Astfel, in Iulie a trebuit sa fac storno pe acea factura, deoarece trebuia sa platesc TVA-ul la stat, iar eu nu incasasem banii. Abia in Octombrie mi s-a dat un bilet la ordin, cu scadenta la 30 de zile de la emitere, dar nu a fost avalizat de banca platitorului, dar nici de administrator. Am toate motivele sa cred ca nu vor avea banii si nu vor face plata. Specific ca am un contract semnat pe aceasta suma, am facura emisa (semnata si stampilata), am alta stornata si am acest bilet la ordin (pe care l-am verificat la banca mea si e ok)! Daca voi primi refuz de plata de la banca, care sunt pasii, tinand cont de aceste aspecte si de modificarile aduse legislatiei, in ultima perioada? Am vreo sansa reala sa recuperez banii? Stiu ca sunt bunuri pe firma, dar leasing-uri, in general! Exista un termen limita in care trebuie sa ma incadrez pentru a apela la un executor? Ce trebuie sa fac, mai exact? Va multumesc anticipat! O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: pneuros , utilizator 23:37, 2 Noiembrie 2009
Faceti somatie de plata , in care aratati modul de calcul al penalitatilor , depuneti contract si facturi - dupa care in momentul in care aveti hotararea definitiva si irevocabila , abia atunci apelati la executor.
incercati sal girati mai departe , daca cineva va primeste , mai ales la firme cu care nu aveti o colaborare permanenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bo avalizat liviu2011 liviu2011 Buna ziua , am si eu cateva nelamuriri in legatura cu niste bilete la ordin avalizate. Am o firma in care sunt asociat cu 50% , iar celalalt asociat are 50% si ... (vezi toată discuția)
Mai pot folosi un bilet la ordin dupa patru ani de la data emiterii? Mitra Mitra In urma cu patru ani am imprumutat o firma cu o suma de bani, pe care i-am transferat prin banca. Am contractul de imprumut si un bilet la ordin avalizat de ... (vezi toată discuția)
Angajament de plata - emitere bilet la ordin, valabilitate icv88 icv88 am un SRL care are datorii de 11.000 lei fata de alt SRL. eu ca si administrator in 02. 2012 am semnat si inregistrat la creditorul meu un act prin care ... (vezi toată discuția)