avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare silita - de cand pana cand?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare silita - de cand pana cand?

Buna,
Am o sentinta definitiva pe un proces civil.
Fostul nu a respectat nimic din sentinta cu pricina astfel ca am fost nevoita sa cer executarea lui silita pentru ca nu a platit 1/3 din venitul net incepand cu data intentarii procesului.
Dupa sentinta ramasa definitiva si pentru ca nu dadea semne ca ar vrea sa respecte sentinta, i-am facut plangere penala pentru abandon de familie si doar atunci a catadicsit sa plateasca. Si chiar si asa, valorile pe care mi le vireaza sunt variabile sau in unele luni pur-si-simplu nu plateste nimic.

Intrebare 1: daca in sentinta scrie ca este obligat la plata unei indemnizatii de 1/3 din venitul net incepand cu data intentarii procesului si pana la majoratul copiilor sau alte dispozitii, pana cand pot sa iau in calcul aceste plati tinand cont ca a inceput sa plateasca fiind strans cu usa?

Intrebarea 2: cat inseamna 1/3 din venitul net tinand cont de faptul ca il banuiesc ca si-a trecut salariul minim brut in cartea de munca si a mai facut un copil cu cea cu care m-a inselat?

Reperele de timp, sunt astfel:
- oct 2015 intentare proces,
- iunie 2017 sentinta definitiva
- sept 2017 plangere penala abandon
- nov 2017 prima plata facuta de fostul.

Va multumesc tuturor!

P.S. Pentru cei/cele care cred ca sunt o ahtiata dupa banii fostului, rog sa nu comenteze pentru ca stiu cu ce exemplar am de-a face si stiu ce mi-a facut si mie dar si copiilor. Daca poate sa ma traga in piept o face. Fara scrupule si fara remuscari.
Astfel ca apreciez orice ajutor!
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 18:26, 11 Iunie 2018
Va sugerez sa continuați cu plângerile penale in sensul sa arătați ca nu respecta cuantumul de 1/3 din veniturile sale. Ca va achita mai putin si ca nu a plătit din urma ce datora
Va sugerez sa continuați cu plângerile penale in sensul sa arătați ca nu respecta cuantumul de 1/3 din veniturile sale. Ca va achita mai putin si ca nu a plătit din urma ce datora

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Micsorare pensie alimentara Andreea I Ene Andreea I Ene Buna ziua, In 2017 mai, la finalul divortului de sotul meu, instanta, la sugestia acestuia, a acceptat si decis suma de 1600 lei, ca si pensie ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare de catre tata Cocollino Cocollino Buna ziua, Ma numesc Corina, sunt din Bucuresti si in urma divortului fiica noastra a ramas in grija mea. Tatal ei nu mi-a platit nici un leu din pensia ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara tutu12 tutu12 O cunostiinta a incheiat un proces de divort dupa aproximativ un an de zile ,supa toate caile de atac . Zilele astea trebuie sa se faca definitiva dat fiind ... (vezi toată discuția)