In 2017 mai, la finalul divortului de sotul meu, instanta, la sugestia acestuia, a acceptat si decis suma de 1600 lei, ca si pensie alimentara pentru fetita noastra cu varsta de 5ani, la momentul respectiv.
De atunci, pe parcursul intregului an, fostul sot a achitat mai putin de 3 rate. La sugestia avocatei l am dat in judecata pentru neplata pensiei alimentare si nerespectarea hatararii judecatoresti. Acum, acesta sustine ca venitul sau este de 300de euro si ca nu si permite pensia alimentara. As dori sa precizez ca locuieste si lucreaza in Anglia.
Totodata, nu doreste sa precizeze adresa sau locul de munca.
Avocata mea m a sfatuit sa contest prin apel in instanta decizia sa de micsorare a pensiei alimentare.
As dori sa stiu daca este necesar sa cheltui inca 2000de usd incluzand toate taxele judecatoresti si de apel, tinand cont ca as putea cheltui banii in mod mai util, pentru fetita.
Într-adevăr ar fi recomandabil să atacați decizia, luându-vă un avocat bun, mizați pe echilibrul calitate/preț.
Apreciez că onorariul de 2000 usd este exacerbat iar cel de 200 usd este ușor derizoriu, dar cu siguranță veți găsi un profesionist să vă ajute în acest demers pt un onorariu modic.
Din cele relatate de dvs, un pic alambicat, izvorăsc următoarele întrebări:
-ați avut un litigiu având ca obiect micșorarea pensiei?
-există o decizie pronunțată? în caz afirmativ, la ce cuantum este cifrată în urma noii decizii obligația de întreținere?
-a solicitat avocata instaței să emită adrese pt a-i afla veniturile?
-plângere penală pt abandon de familie ați formulat?
Succes!
Nu a existat un litigiu in prealabil cu sotul meu avand ca obiect micsorsrea pensiei. Suma sugerata de catre sotul meu si acceptata de catre judecator ,in cadrul procesului de divort a fost de 1600 lei. Decizia de divort a fost data in data de 30 mai 2017.
Nu s a facut nici o adresa. Avocta mi a cerut sa I aflu adresa fizica sau locul de munca. Este imposibil,tinand cont ca locuim in doua tari diferite.
Acest pas, de micsorare a pensiei alimentare este facut de catre sotul meu in cadrul plangerii penale de abandon de familie.dosarul este deschis din decembrie 2017 dar,nelocuind in Romania, politia a acceptat sa l astepte aproape un an.Acum, fostul sot, care n a achitat pensia de un an, a decis sa ceara micsorarea acesteia pe motiv ca nu castiga suficient.
A depus la dosar un fluturas de salariu cu valoarea de 1600de pounds.
Nu stiu cu ce se ocupa, dar presupun ca informatiile trebuie verificate.
Buna ziua
Maria36
Sunt divortata de aproape un an si din casnicia anterioara am 2 copii un baietel de 12 ani si o fetita de 7 ani jumate.In urma deciziei divortului fetita a ... (vezi toată discuția)