avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am pierdut un teren datorita lipsei de cerere dar din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am pierdut un teren datorita lipsei de cerere dar din acte eu cu fratele meu și tem moștenitori a câștigat o femeie prin uzurpaciune. Aceasta femeie a decedat ce pot face sa revendic terenul?

Mai am vreo șansă să dobândesc terenul care l-am pierdut ea nu avea terenul moștenire legiuitorul i la dat prin uzurpaciune am acte precum ca terenul în cauză este al bunicii mele
Cel mai recent răspuns: Checherita valerica , utilizator 20:30, 12 Iunie 2018
Terenul a fost dobandit pe calea uzucapiunii, de catre bunica dumneavoastra.

Uzucapiunea reprezinta o modalitate originara a dobandirii dreptului de proprietate, o dovada absoluta a dobandirii dreptului de proprietate.

Efectele juridice ale acestei institutii se produc retroactiv, deci de la momentul exercitarii posesiei.

Pe cale de consecinta, la dezbaterea succesorala dupa bunica dumneavoastra in masa partajabila poate fi adus acest bun, asa rezulta din expunerea dumneavoastra.

Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Dacă L ati pierdut prin uzucapiune iar femeia respectiva care L a dobândit astfel nu are mostenitori si, nu L a intabulat, mai aveți o sansa sa redobnditi posesia si proprietatea asupra acelui teren. Dar problema nu o Rezolvați pe forum. Aveți nevoie de un avocat. Unul bun. Succes!
Dacă L ati pierdut prin uzucapiune iar femeia respectiva care L a dobândit astfel nu are mostenitori si, nu L a intabulat, mai aveți o sansa sa redobnditi posesia si proprietatea asupra acelui teren. Dar problema nu o Rezolvați pe forum. Aveți nevoie de un avocat. Unul bun. Succes!
Are moștenitori dar pământul dar nu este moștenire. Bunica mea a fost înfiata și are drepturi depline părinții adoptivi nu a mai avut nici un copil nici nu este ruda cu acea femeie care a câștigat terenul prin uzurpaciune. Nu fost găsită nici o cerere cu privire la suprafață cu pricina iar acea persoană a tratat cu primăria și ia dat adeverință ca a lucrat terenul. De fapt eu am acte doveditoare precum bunica a fost înfiata și acea femeie care a câștigat terenul nu este ruda cu părinții adoptivi

Petre Enache a scris:

Are moștenitori dar pământul dar nu este moștenire. Bunica mea a fost înfiata și are drepturi depline părinții adoptivi nu a mai avut nici un copil nici nu este ruda cu acea femeie care a câștigat terenul prin uzurpaciune. Nu fost găsită nici o cerere cu privire la suprafață cu pricina iar acea persoană a tratat cu primăria și ia dat adeverință ca a lucrat terenul. De fapt eu am acte doveditoare precum bunica a fost înfiata și acea femeie care a câștigat terenul nu este ruda cu părinții adoptivi

Petre Enache a scris:

Alte discuții în legătură

Mai am drepturi sau nu?! remus39 remus39 La varsta de 28 ani am fost infiat de catre o matuse(acest fapt sa petrecut pe timpul comunismului). 1): Doresc sa stiu daca mai am drepturi dupa parintii ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate teren 1964 1964 Buna ziua Intrebarea mea este: care este durata in ani , prin care se poate combate emiterea unui titlu de proprietate ptr teren intravilan??? Mai in ... (vezi toată discuția)
Problema in legatura cu o mostenire. rog ajutor. i_oana9 i_oana9 Am si eu o nelamurire, daca se poate sa ma ajutati va-si sunt recunoscatoare. Bunica mea a mostenit in urma casatoriei, de la tatal ei, un pamant, pe care ... (vezi toată discuția)