avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... LITIGIU DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

LITIGIU DE MUNCA

Sunt intr-un proces cu o societate comerciala. Rog raspuns competent cu multumiri anticipate la urmatoarele intrebari:
- Regulamentul de ordine interioara trebuie adus la cunostinta angajatilor sub semnatura acestora? Trebuie sa aiba nr de inregistrare?
- Fisa postului trebuie sa poarte semnatura angajatului de luare la cunostinta? Trebuie sa aiba nr de inregistrare?
- Intentia mea este ca in proces sa ma reprezinte cineva din familie dar care nu este de profesie avocat. In cazul in care poate ce trebuie sa fac sa fie admis? Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:09, 2 Noiembrie 2009
Regulamentul de ordine interioara trebuie adus la cunostinta angajatilor sub semnatura acestora , dar nu trebuie sa aiba numar de inregistrare .

Fisa postului trebuie sa poarte obligatoriu semnatura angajatului de luare la cunostinta si nu trebuie sa aiba numar de inregistrare .
Nici fisa de post, nici ROI-ul nu este obligatoriu sa aibe numar de inregistrare.
Se poate da o declaratie pe propria raspundere ca a luat la cunostinta prevederile ROI, iar fisa de post poate fi facuta in dublu exeplar din care unul ramane la dosar cu semnatura angajatului si un exemplar la angajat.
Ruda va poate reprezenta in baza unei imputerniciri notariale, sau o puteti imputernici pentru reprezentare in baza unei declaratii date direct in fata instantei.
În conformitate cu prevederile art. 67 – 69 Codul de procedură civilă rezultă că mandatul poate fi dat fie unui profesionist în drept – avocat, fie unui neprofesionist mandatar.
În ceea ce priveşte reprezentarea prin mandatar neavocat, din prevederile art. 67 – 72 Codul de procedură civilă, rezultă următoarele caracteristici:

− calitatea de reprezentant se dovedeşte prin procură; dacă însăşi cererea de chemare în judecată se face prin mandatar, aceasta trebuie să conţină precizare expresă în acest sens;

− procura trebuie să fie una ad litem (art. 68 alin. (1), teza 1 Codul de procedură civilă); aşadar este vorba despre o procură în formă autentificată şi specială – din punct de vedere al conţinutului; dacă există totuşi o procură generală ea trebuie să cuprindă dispoziţie expresă, de natură ad litem (art. 67 alin. (2) Codul de procedură civilă);

− sfera de întindere a dreptului de reprezentare vizează toate actele procedurale, mandatul fiind presupus dat pentru toate actele judecăţii cu excepţia actelor procesuale de dispoziţie (renunţare, achiesare, tranzacţie) pentru care art. 69 alin. 1 Codul de procedură civilă instituie obligaţia de a exista o procură specială în acest sens; de altfel această limitare a dreptului de reprezentare se menţine şi în cazul în care mandatul este dat unui avocat;

– dreptul de reprezentare prin mandatar neavocat nu se manifestă şi în posibilitatea de a pune concluzii; cu anumite excepţii prevăzute expres şi limitativ ale art. 68 alin. (5) şi (6) Codul de procedură civilă.
te sfatuiesc sa iai legatura cu un avocat .

Alte discuții în legătură

Pot sa reprezint un prieten in instanta? ovidiuhanzu ovidiuhanzu Buna ziua , am o intrebare , vreau sa stiu daca pot si in ce conditii sa reprezint un prieten in instanta , acesta fiind plecat din tara in perioada ... (vezi toată discuția)
Reprezentare cristina/BZ cristina/BZ Intr-un litigiu de munca ma poate reprezenta in fata judecatorului un membru al familiei, tatal care nu este calificat ca avocat? Cum si de unde pot obtine o ... (vezi toată discuția)
Pot reprezenta in prima instanta daca nu sunt in tabloul consilierilor juridici? bcfbmv bcfbmv Buna ziua, Am terminat anul acesta in iulie Fac. de Drept , nu sunt angajat nicaieri ca si consilier juridic, nu sunt inscris in tabelul consilierilor ... (vezi toată discuția)