Cum pot scapa de hărțuirea psihică a unui soț cu care sunt separate în fapt de 2 ani(Deși locuim in acelasi apartament cu cei 2 copii minori ai nostri)?
Separația noastra în fapt nu e sustinuta de probe, unicul argument fiind lipsa relatiilor sexuale timp de 2 ani. Fiind cadru didactic si doctorand am multe oportunitati de plecare in interes dd serviciu, ceea ce-i ofera sotului ocaxia sa ma acuze de diverse, propunandu-si sa ma scoată mama denaturata. Mă hartuieste psihic și-mi manipulează copiii. Imi urmareste obsesiv plecarile, monitorizandu-ma. Acest fapt abuziv ma face sa cred ca-mi violează corespondența personala. Pentru a-mi apăra liniștea și pentru a-mi creste in bune conditii copiii, ce pot face? Doar din motive financiare si din dorinta de a-mi menaja minorii de trauma unui divorț, tot n-am depus cererea de divorț, deși el ma impulsioneaza cu ,,Daca nu-ti convine, divorteaza!" Ce sa fac?
Cat sunteti nedivortati nici politia nu se implica.
Aceasta este o problema.
Subiectul acesta este foarte delicat.
In opinia mea aveti drepturile intacte si daca sunteti nedivortati dar exista probleme multe si argumentele sunt foarte variate.
Solicitarea unui ordin de protecție nu cred că este necesară, având în vedere contextul factual învederat.Dacă nu mai sunteți mulțumită de viața pe care o aveți, desfacerea căsătoriei prin divorț este singura alternativă.
Plecati ai apoi introduceti cererea de divort.Plecati fara sa anuntati inainte, caci s-ar putea sa aveti surprize neplacute. altfel, s-ar putea sa plece el, cu tot cu copii.
Violenta in familie
2silvi
Buna ziua,
va solicit ajutorul in numele surioarei mele care se confrunta zilnic cu violenta fizica ,verbala si psihica a sotului ei. Problemele sunt destul ... (vezi toată discuția)
Violenta domestica
angiba
Buna ziua.Sunt casatorita de 17 ani am 2 copii de 13 si 15 ani.Avem 50 de ani. si el si euAm un sot violent verbal si fizic.Nu stiu ce sa fac ,ce pasi sa ... (vezi toată discuția)