Buna seara.
O cunoștință, mama a doi copii minori locuiește împreună cu soțul in casa acestuia.
De ceva vreme ,soțul se poarta foarte urat si nu pierde ocazia sa ii spună sa plece din casa.
Ea a zis ca nu va pleca decât prin divorț si partaj. De asemenea dorește sa știe motivul invocat de soț pt divorț.
Soțul dorește un divorț la notar , partajul nu ii convine pentru ca locuință este renovata integral in timpul celor 13 ani de casnicie ,cu efortul material comun al amândurora. In felul acesta va trebui sa ofere o despăgubire mult mai mare decât aceea pe care o impune acum.
Întrebare:
Cat de legal este ca el sa o forțeze sa plece cu copiii înainte de clarificarea stării lor civile?
Are vreo posibilitate sa se apere legal împotriva acestei presiuni ?
pana la divort, nu o poate da afara, doamna poate cere si emiterea unui ordin de restrictie si protectie.
dupa ce divorteaza va trebui sa plece, are unde sa se duca ? Nu se va intampla nimic daca se muta de acum ca sa aiba liniste. Poate cere apoi divortul si sa se constate ca are un drept de creanta.
Buna ziua!
Dragoste cu de-a sila nu se poate!
Așa cum a spus și moderatorul ce v-a răspuns anterior, daca cunoștință are unde sa se duca, și dacă ajunge la concluzia că respectiva căsătorie nu mai funcționează așa, mai bine părăsește domiciliul conjugal. Va introduce aceasta sau așteaptă ca soțul să depună divorț și, pe calea unui partaj, concomitent sau ulterior, să ceară dreptul de creanță pentru îmbunătățirile din casa soțului! Ii va trebui însă probe sa dovedească acele îmbunătățiri făcute și cu contribuția soției!
In ceea ce priveste divorțul la notar, doamna poate sa accepte sau nu să meargă pentru a finaliza căsătoria respectiva! Daca ar ajunge la notar, poate se înțeleg și cu privire la dreptul de creanță!
Revin cu relatarea siruatiei actuale din familia cunostintei , mama a doi copii minori care locuieste impreuna cu copiii si sotul in casa acestuia.
In perioada scursa de atunci sora si cumnatul lui au incercat sa medieze conflictul si i -a convins sa mai faca o incercare.
Nu a mers!
Sotul si-a mai renovat o casa, este plin de datorii si in conditiile astea contributia lui financiara la intretinerea copiilor este insuficienta .
In plus nu ii ingrijeste , nu are nici -un aport la educatia lor, (singurele discutii au ca subiect denigrarea mamei ) nu ajuta cu nimic la mentinerea curateniei , la cumparaturi, etc
De doua luni a reluat si circul cu datul afara din casa .
Si o face cu vorbe f. grele si amenintari de genul ca ii va face mult rau , ca ii da in scris ca nu are nici o pretentie la copii.
Si tot dezmatul asta de vorbe are loc de fata cu copiii, pe care nu are nci -o dorinta sa ii menajeze!
Toata aceasta situatie a creat o situatie toxica pentru copii ,ceea ce a hotarat-o pe cunostinta mea sa accepte divortul la notar.
Si pt ca prin notar nu se poate sa renunte la copii , sotul a fost nevoit sa accepte custodia comuna, doua vizite pe luna , copiii la mama in ap cu 3 camere apartinand bunicii materne,
care bunica s- a implicat mult in ingrijirea copiilor
In plus pensie alimentara.
Cunostinta mea si sotul ei au mai cazut de acord asupra unor bunuri pe care mama sa le ia din casa pe baza unui proces verbal semnat de amandoi neautentificat de notar.
Situatia actuala este urmatoarea:
Sotul tergiverseaza depunerea la notar
a cererii de divort, o tot amana dar face tot felul de presiuni asupra copiilor.
Mama vrea sa se mute cat mai repede, dar ar vrea sa ia acele lucruri din casa ca sa amenajeze noua locuinta a copiilor .
Intrebare.
Poate lua acele lucruri ( dulapuri, etc) inainte ca el sa introduca la notar cererea de divort? Deocamdata el trage de timp , situatia este tensionata , copiii sunt stresati .
Am specificat faptul ca exista acel proces verbal care ratifica intelegerea de comun acord cu privire la lucruri.
Divort urat
cristinnaX
va scriu in numele mamei, si cer ajutor.
tatal meu bea de zeci de ani, eu doar asa mi-l aduc aminte. noi am fost 4 frati la parinti, iar acum toti suntem ... (vezi toată discuția)