avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara. O cunoștință, mama a doi copii minori ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara. O cunoștință, mama a doi copii minori locuiește ...

Buna seara.
O cunoștință, mama a doi copii minori locuiește împreună cu soțul in casa acestuia.
De ceva vreme ,soțul se poarta foarte urat si nu pierde ocazia sa ii spună sa plece din casa.
Ea a zis ca nu va pleca decât prin divorț si partaj. De asemenea dorește sa știe motivul invocat de soț pt divorț.
Soțul dorește un divorț la notar , partajul nu ii convine pentru ca locuință este renovata integral in timpul celor 13 ani de casnicie ,cu efortul material comun al amândurora. In felul acesta va trebui sa ofere o despăgubire mult mai mare decât aceea pe care o impune acum.
Întrebare:

Cat de legal este ca el sa o forțeze sa plece cu copiii înainte de clarificarea stării lor civile?

Are vreo posibilitate sa se apere legal împotriva acestei presiuni ?

Elenarom a scris:

Dar intrebarea ei este alta!!!

Poate lua din casa inainte ca el sa depuna la notar cererea de divort lucrurile pe care au convenit in scris de comun acord ca le poate lua?
Cu alte cuvinte , este legal sa le ia inainte ca sa existe cererea depusa la notar sau poate fi acuzata ca face ceva ilegal?

se vor stradui sa ramana in casa in intervalul de 30 zile pana la pronuntarea definitiva a divortului la notar.
Daca pleaca mai devreme de pronuntarea definitiva, e posibil ca sotul sa isi retraga cererea si sa o lase asa, agatata fara pensie.
In fond si a atins scopul , acela de a o determina sa plece cu copiii.
Insa in acest interval de 30 zile doreste sa amenajeze noua locuinta ca sa fie pregatita pt copii.

gi-jane2 a scris:

a fost sfatuita sa nu bage ea divortul,

ok, daca asa a fost sfatuita... sa astepte pana s-o hotari el, ce sa zic

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
doamna, repet, le poate lua si se poate muta.
lucrurile alea nu au legatura cu divortul, ca divoerteaza sau nu, alea le poate lua caasa s-au inteles si are scris, deci nu o poate acuza de furt. acea intelegere nue musai sa o legalizeze la notar pt ca sunt bunuri mobile, partajul putandu-se face si prin inscris sub semnatura privata.
ca sta sau nu sta, ala se poate suci oricum si va fi nevoita sa divorteze in instanta,
se vor stradui sa ramana in casa in intervalul de 30 zile pana la pronuntarea definitiva a divortului la notar.
Daca pleaca mai devreme de pronuntarea definitiva, e posibil ca sotul sa isi retraga cererea si sa o lase asa, agatata fara pensie.

asta da, ca o forma de santaj ca el e grabit sa scape de ei si daca nu se muta, are tot interesul sa divorteze la notar.
pe de alta parte, odata ce a introdus divortul, are tot interesul sa se prezinte si dupa alea 30 de zile ca sa nu piarda banii.
Ultima modificare: Vineri, 21 Iulie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort urat cristinnaX cristinnaX va scriu in numele mamei, si cer ajutor. tatal meu bea de zeci de ani, eu doar asa mi-l aduc aminte. noi am fost 4 frati la parinti, iar acum toti suntem ... (vezi toată discuția)
Divort si incredintare minori cristina888 cristina888 Buna seara. Verisoara mea D., domiciliata in orasul G. vrea sa divorteze de sotul ei. (motive: neintelegere, infideliatate). Mentionez ca exista 2 copii ... (vezi toată discuția)
Domiciliul copiilor in timpul divortului Maria_Enache Maria_Enache Sarbatori fericite tuturor! Sunt casatorita de 3 ani, iar cu sotul locuiesc de 10 ani, avem 2 copii minori. De cand ne cunoastem, a fost violent, abuzandu-ma ... (vezi toată discuția)