avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pontaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pontaj

Bună ziua, as dori sa ma ajute cineva cu un pontaj ptr 2 persoane care lucrează 11 ore pe zi. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:27, 12 Iunie 2018
Regula spune asa : 8 ore norma si 3 ore suplimentare daca nu lucrati la schimb. Conform Codul Muncii, orele suplimentare efectuate sistematic se platesc minim 175 % sau se adauga la concediu de odihna. Iata un extras din Codul Muncii

Art. 123. [compensarea muncii suplimentare prin acordarea unui spor la salariu]
(1) In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul prevazut de art. 122 alin. (1) in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia.
(2) Sporul pentru munca suplimentara, acordat in conditiile prevazute la alin. (1), se stabileste prin negociere, in cadrul contractului colectiv de munca sau, dupa caz, al contractului individual de munca, si nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.

Art. 124. [interzicerea muncii suplimentare pentru minori]
Tinerii în vârstă de până la 18 ani nu pot presta muncă suplimentară.
Care este durata timpului de munca mentionata in c.i.m. ?
8 ore pe zi , 40 de ore saptamanal
cu un program de luni pana sambata de la 8.30 pana la ora 20 si duminica de la ora 8 pana la ora 14.
Si repausul saptamanal cand se acorda ?

Alte discuții în legătură

Compensare ore suplimentare sorinnell sorinnell Buna ziua, De vreo doua luni firma la care lucrez nu ne mai plateste orele suplimentare. Pentru o zi lucrata in weekend primim 8 ore libere peste saptamana, ... (vezi toată discuția)
Neplata ore suplimentare LEONY2003 LEONY2003 Buna ziua, tocmai m-am angajat, mai precis in ianuarie 2013 la o multinationala si m-am si trezit cu surprize neplacute la salariul de pe luna ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare Berescu Laura Berescu Laura cum se platesc orele suplimentare?de exemplu tatal meu lucreaza intr-o fabrica cuptorar si nu prea sunt posibilitati pentru zile libere.orele suplimentare sunt ... (vezi toată discuția)